11.08.2016

Як зрозуміти, що ви спілкуєтесь з дурнем: 5 ознак

При спілкуванні з деякими людьми у вас виникає думка про неповносправність цієї людини, але ви відкидаєте її, звертаючи увагу на гарний зовнішній вигляд тощо. Як зрозуміти, чи спілкуєтесь ви з дурнем? 

1. Набір штампів
Спочатку вам здається, що його мовні звороти - це прояв своєрідного почуття гумору або іронічності. Але потім ви помічаєте, що дуже часто, замість того, щоб відповісти на прямо поставлене запитання, людина промовляє щось на кшталт: "Є багато чого на світі, друг Горацій ...", або: "Все пройде. І це також". Замість цитат великих, втім, дурень може оперувати фразочками, почутими від інших людей і міцно засіли в його голові.

2. Категоричність
Можна подумати, що ця людина ніколи ні в чому не сумнівається і тому твердо переконана, що: "Всі чоловіки - козли", "Жінці після сорока непристойно ходити в короткій спідниці". Будь-які ваші спроби переконати ні до чого не приводять, і, чесно кажучи, ви даремно втрачаєте час: сперечатися дурень не вміє. Адже що таке суперечка? Це спроба переконати співрозмовника, висуваючи логічні аргументи на користь свого погляду на події. А ось з логікою у дурня якраз і не все гаразд.
 
3. Забобонність
У що тільки не вірять люди: в чорних кішок, карти Таро, нумерологію, теорію всесвітньої змови, інопланетян... Тільки якщо тверезомисляча людина все ж допускає думку про те, що, скажімо, карти Таро не можуть знати про її взаємини з коханою людиною більше, ніж він сам, то дурень свято вірить будь-яким бредням. Якщо вже він втовкмачив собі в голову думку про те, що чорні кішки приносять нещастя, він на повному серйозі буде йти назад, побачивши на своєму шляху кошеня. Якщо карти йому передбачили подружню зраду, дурень влаштує своїй другій половинці формений скандал, як ніби сам був свідком адюльтеру.

4. Він все знає
Саме так! Справжній, кондовий, беспрімесний дурень розбирається в усьому, від кібернетики до макраме. Він дасть вам купу порад (здебільшого нездійсненних), він піддасть вас критиці (здебільшого, необгрунтованої). Він на раз-два вам доведе, що п'ять років, проведені вами в університеті за вивченням економіки - це дрібниця в порівнянні з його глибоким аналізом глобальних економічних процесів. Якщо ж ви дозволите собі засумніватися в його компетентності, він підніме вас на сміх.
 
5. Він ніколи в собі не сумнівається
Можливо, ви навіть заздрите йому, у вас-то завжди маса сумнівів, а цей типчик не допускає навіть думки про свою недосконалість. Не заздріть, адже плата за таке некритичне ставлення до власної особистості - глупство. Навіть коли він робить якусь помилку (а робить він їх часто), дурень буде звинувачувати в своїй невдачі кого завгодно, від бабусі до уряду, але тільки не себе. Уже такий він досконалий чоловік, наш дурень.

Источник: zdorovia.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»