03.03.2015

Український винахідник розробив унікальний вітрогенератор

Розвиток вітрогенерації залежить від природного фактору – швидкості і постійності вітру. Більшість вітрогенераторів зроблені таким чином, що починають розкручуватися при початковому вітрі 2,5-3 м/с. Виробіток потужності, вказаної в паспорті генератора, можливий при швидкостях вітру понад 8 м/с. На території України не так багато місцевостей, де є такі вітрові умови. Тому працюють інноватори над новими конструкціями, що здатні працювати в «некомфортних» для вітрогенерації умовах.

Таким винахідником є Олексій Оніпко, котрий зробив діючу модель нового типу вітрогенератора, що здатний почати роботу при швидкості вітру менше 1 м/с. Ця розробка відмічена відзнакою «Зелений Оскар».

Така конструкція дозволяє мати типорозміри для генерації в межах від 500 до 10000 Вт.

При цьому рівень шуму низький, конструкція не потребує високої мачти.

Робоча поверхня турбіни нового типу ефективніша за площу класичної турбіни, відповідного діаметру. Крім підйомної сили крила, тут ще й використовується енергія тиску вітру. Сама турбіна може бути виготовленою з металу, скловолокна або пластику.

На жаль, наші конструктори не мають коштів для організації серійного виробництва і сподіваються на допомогу від держави чи приватних інвесторів.

Обширный обзор:

P.S. Инвесторы! Ау!

Источник: ecotown.com.ua