15.02.2017 07:56
Просмотров: 1448

В Знаменівці запущена нова теплоелектростанція на біомасі

В Знаменівці запущена нова теплоелектростанція на біомасі

Теплопродуктивність ТЕС в Знаменівці – 12 Гкал/год, а електрична потужність установки – 3600 кВт/год

У селі Знаменівка Новомосковського району Дніпропетровської області ввели в експлуатацію теплоелектростанцію на біомасі, теплопродуктивність якої становить 12 Гкал/год, а електрична потужність установки становить 3600 кВт/год, – повідомляє прес-служба Держенергоефективності, передає Hubs.

У відомстві зазначають, що це не перший в регіоні об’єкт, який працює на альтернативних джерелах енергії і який, таким чином, дозволяє заміщати газ і економити кошти.

Зокрема, в місті Дніпро на вул. Космічній, 17Б вже другий рік поспіль працює твердопаливна котельня, яка постачає тепло п’яти медичним закладам. Котельня загальною потужністю 10,5 МВт використовує в якості палива гранули з біомаси, а саме – палети з лушпиння соняшника. Така котельня дозволяє заміщати до 2 млн кубометрів газу в рік. Крім встановлення котельні, були побудовані нові теплові мережі. Це дозволило зменшити втрати тепла на етапі транспортування до мінімуму.

«Дніпропетровщина своїм прикладом показує, що перехід на альтернативні джерела енергії – шлях до зменшення газової залежності, до економічного розвитку регіону, до надання споживачам дійсно якісних послуг із забезпечення теплом, гарячою водою і електроенергією», – прокоментував запуск теплоелектростанції на біомасі голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він пояснив, що кошти, які раніше витрачалися на закупівлю дорогого газу, сьогодні залишаються на території Дніпропетровської області, поповнюють місцеві бюджети і пожвавлюють розвиток малого і середнього бізнесу. Крім цього, створюються ринки виробництва і споживання місцевих видів палива, з’являються нові робочі місця.

Голова агентства також підкреслив, що досвід Дніпра потрібно широко популяризувати серед громадськості, представників інших регіонів і роз’яснювати переваги установки БіоТЕЦ, твердопаливних котелень.

Источник: uprom.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович