07.06.2016 09:22
Просмотров: 1645

"Дівчині вже виповнилося 18 років. Усе було законно"

Дівчині вже виповнилося 18 років. Усе було законно

Харків'янка Олександра мріяла про кар'єру топ-моделі. Вона — героїня "антиромантичного портфоліо". Так свою колекцію знімків дівчини на­звав 56-річний фотохудожник Сергій Братков. Його виставка відкрилась у київській галереї "Воздвиженська артсхаус".

Дівчині вже виповнилося 18 років. Усе було законно

Експозиція починається двома постановочними фото дівчини з цигаркою. Вона ніби ховається від батьків у ванній кімнаті. На першому знімку їй 8 років, на другому — 18.

Сергій Братков народився у Харкові, навчався в тамтешній Художній школі імені Рєпіна та в політехнічній академії. Представляв Україну на багатьох мистецьких фестивалях, зокрема, на бієнале у Сан-Паулу та Венеції. Останні 16 років живе у Москві.

Дівчині вже виповнилося 18 років. Усе було законно

— Сашу знаю з дитинства. Вона — донька мого друга, художника Олексія Борисова, — розповідає Сергій Братков. — Якось я гостював у них і помітив, що вона чимось страшенно засмучена. Поговорили. Саша розповіла, що не може знайти роботу своєї мрії. Дуже хотіла зробити кар'єру топ-моделі. А я кажу: "Ти найкраща модель у світі! А я — найкращий фотохудожник. Зроблю тобі крутезне портфоліо". За дві доби ми зняли понад три сотні фото. Для виставки відібрали 75.

На одному знімку дівчина позує в чорному купальнику і чоботах, ставить ногу на стілець, вигинається й показує на камеру язика. На іншому — скидає сірий сарафан, залишаючись у білизні. Тлом слугує зелений паркан з оголошеннями. Перед кіоском з випивкою Олександра у довгій чорній сукні з розрізом нахиляється і поправляє застібку на босоніжках.

— Це була дуже незвична зйомка. Нею навіть Саша була трохи шокована, — продовжує Сергій Братков. — Вона досі соромиться деяких світлин і просить не розкривати всіх подробиць нашого експерименту. Але ж нічого скандального в них немає. На фото — повнолітня модель. Їй тоді вже виповнилося 18, усе було цілком законно.

Раніше Саша брала участь у багатьох гламурних зйомках. Про таку роботу в 1990-ті всі дівчата в Україні мріяли. Це як у радянські часи всі хотіли бути стюардесами. Думали, що на подіумі почнуть одразу багато заробляти, вдало вийдуть заміж. А після школи у багатьох ці ілюзії розбивалися.

Мені найбільше подобається серія з чотирьох знімків — "Хелоу, Бетмен!" Я в них відчуваю не просто родинне тепло, а кураж, веселу дружбу батька й доньки. Ми дуже сміялися, коли ці двоє перевдягалися й позували на камеру. Льоша справжній барахольщик. Ми почали розбирати його речі й відшукали там костюми кіношних супергероїв і ще багато цікавого. Саша знайшла свої наряди, в яких знімалась у своїх модних показах. От ми й порівняли гардеробчик доньки і тата. А тоді почали імпровізувати.

Сергій Братков каже, що створення портфоліо, яким "шикарні дами" з модельного агентства могли б лише обуритися — для Олександри стало не просто розвагою.

— Це, можливо, допомогло їй зрозуміти, що дівчатам не варто мріяти про те, щоби продавати свою красу. А моделлю вона так і не стала. Переїхала до Києва, працює дизайнеркою. Думаю, вона цілком щаслива й зараз дивиться на ці фотографії з усмішкою.

Источник: gazeta.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович