05.10.2021 21:30
Просмотров: 761

Facebook, Instagram і WhatsApp повністю відновили роботу після найбільшого в історії збою

Facebook, Instagram і WhatsApp повністю відновили роботу після найбільшого в історії збою

4 жовтня в роботі сервісів компанії Facebook – однойменної соціальної мережі, Instagram і WhatsApp стався глобальний збій. Сервіси були недоступні для десятків мільйонів користувачів по всьому світу. Через понад шість годин неполадок робота соцмереж відновилася.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Сервіс Downdetector, який відстежує неполадки в роботі великих інтернет-ресурсів, назвав збій найбільшим в історії Facebook: він отримав понад 10,5 млн скарг на недоступність соцмереж.

Робота почала відновлюватися в ніч на вівторок, повністю проблеми усунули лише до ранку. Частина співробітників Facebook вирушила до Каліфорнії, щоб вручну перезавантажити сервера. Все ускладнювало те, що вони не могли отримувати електронну пошту з зовнішніх адрес і тому не могли потрапити в офіс, адже у них не працювали електронні перепустки.

Через недоступність сервісів Facebook збільшилось навантаження на інші платформи, тому вони також стали працювати з перебоями. На проблеми з доступом поскаржилися користувачі Twitter, Telegram, Viber, YouTube, а також платформи Zoom і стрімінгового сервісу Netflix.

Марк Цукерберг особисто вибачився перед користувачами за збій.

Коментар: Перепрошую за сьогоднішній збій: я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші послуги, щоб залишатися на зв’язку з близькими вам людьми, – розповів засновник Facebook Марк Цукерберг.

Команда Facebook повідомила, що порушення роботи відбулося через зміну конфігурації магістральних маршрутизаторів: інженери невдало змінили конфігурацію роутерів, які розподіляють трафік між центрами обробки даних Facebook, що призвело до розриву зв’язку.

Коментар: “Цей збій в трафіку надав каскадний вплив на спосіб зв’язку наших центрів обробки даних, що призвело до того, що наші служби перестали працювати“, – повідомила команда інженерів соцмережі. У компанії запевнили, що витоків даних користувачів не було.

На тлі збоїв акції Facebook впали на 4,87%, Twitter – на 5,78%, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ – на 2,14%. За даними Bloomberg, Марк Цукерберг втратив понад 6 мільярдів доларів чистого капіталу – тобто втрачав приблизно по одному мільярду на годину.

Його статки зменшилися до 121,6 мільярда доларів, тому засновник Facebook в рейтингу найбагатших людей світу опустився з третього на шосте місце.

Близько 18:30 за Києвом користувачі поскаржилися на проблеми з доступом до Facebook, Instagram, WhatsApp і інших додатків. Через наплив користувачів з цих соцмереж Twitter і Telegram почали працювати повільніше. Збій тривав понад шість годин і став найбільшим з 2019 року.

Експерти припускали, що проблеми були пов’язані зі зміною DNS-записів, які забезпечували доступ до сайтів Facebook і інших його соцмереж.

Источник: Час-Дій

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: соцсети

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович