15.03.2021 08:57
Просмотров: 758

У Сковородинівці відзначили свято Масляної

У Сковородинівці відзначили свято Масляної

На «Масляну у Сковороди» 13 березня з’їхалися гості з усієї області.

Утім у цьому році кількість учасників традиційного заходу, який проводиться на території Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди, була обмежена через карантинні заходи.

Учасників та гостей свята від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук привітав її заступник Антон Деньгуб.

«Радий, що традиційні свята продовжують об’єднувати нас, навіть у непрості часи. Упевнений, що сьогодні, як ніколи, нам потрібні світлі та радісні емоції, які дають наснагу та сили долати випробування і негаразди, котрі, на жаль, випали на долю нашої країни. Масляна – саме таке світле свято, яке символізує перемогу весни над зимою, добра над злом. Тож від голови обласної адміністрації Айни Тимчук та від себе особисто бажаю усім теплої та сонячної весни, гарного настрою і здоров’я», - сказав Антон Деньгуб.

Він наголосив, що свято Масляної проводиться у Сковородинівці не випадково, адже у наступному році відзначатиметься 300-річчя від дня народження відомого українського філософа Григорія Сковороди.

«Харківщина, безумовно, пишається тим, що її історія пов’язана з цією видатного людиною. І, звичайно, ми пишаємося нашим музеєм Сковороди. Він є одним із «туристичних магнітів» регіону. І наше завдання – привернути увагу до музею та зробити його ще популярнішим. Саме тому Національний літературно-меморіальний музей Сковороди – серед об’єктів, які ми подали для участі у відборі Президентської програми «Велика реставрація». Сподіваємося, що у межах цієї програми ми зможемо відреставрувати цілих три об’єкти на території музею: дуб Сковороди, контору управителя та комору - пам’ятку архітектури XIX століття. Упевнений, що тут ми проведемо ще багато святкових заходів для жителів Харківщини», - зазначив заступник голови Харківської ОДА.

Для гостей свята на території музею працювало 5 локацій, 4 сцени та фотозони. Охочі мали змогу взяти учать у майстер-класах з виготовлення ляльки-мотанки, бісероплетіння, валяння іграшок, виробів з дерева, петриківського розпису, вироблення вишиванок, українських хусток, рукавичок, світильників, створення пряників чи льодяників тощо.

Директорка Департаменту культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації Людмила Терещенко наголосила на тому, що захід організовано з дотриманням усіх карантинних обмежень.

«Усе проходить з дотриманням карантинних обмежень. Площа Сковородинівки – понад 18 га - дозволяє дотримуватися соціальної дистанції, уникати скупчення людей. Ми очікуємо небагато відвідувачів – через карантинні обмеження і відсутність рейсового транспорту. Всі гості доїжджають на приватному транспорті, є організовані групи туристів. Усі попереджені про карантинні обмеження і соціальну дистанцію. Сьогодні тут максимум півтори тисячі гостей, тоді як зазвичай на свято збирається від 4 до 8 тисяч відвідувачів», - розповіла Людмила Терещенко.

Источник: kharkivoda.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович