24.05.2016 09:24
Просмотров: 1153

Трохи вранішніх новин від Деніса П'ятигорця

Трохи вранішніх новин від Деніса Пятигорця

1. Керівники України, Франції, Німеччини та Росії у телефонній розмові в "Нормандському форматі" висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. Новина досить дивна. Незрозуміло чому і як Росія підтримала цю ініціативу, бо військові ОБСЕ неминуче зіштовхнуться з «іх там нєту» на Донбасі. Чи Кремль планує під виглядом поліцейської місії легалізувати свої військових на окупованій території? Типу – ми погодилися на поліцейську місію і ми її ввели. Отже, час покаже.

2. Президент України Петро Порошенко та прем’єр Нідерландів Марк Рютте скоординували спільні дії у рамках розслідування катастрофи літака рейсу МН17, збитого російськими бойовиками у липні 2014 року.

3. У понеділок у Києві було підписано міжурядову угоду про взаємну допомогу між митними адміністраціями України та США. "Ця угода створює необхідну правову базу для обміну інформації, допомоги нашим країнам виконувати закони, що стосуються митних прав. Ця угода дає нам можливість обмінюватися досвідом і далі вдосконалити наші відносини", – сказав спеціальний уповноважений з питань захисту митниці та кордонів США Роберт Джил Керліковске.

4. Гройсман взяв на себе зобов’язання усунути всі перешкоди для бізнесу. "Ми повинні усунути всі перешкоди для розвитку українського бізнесу, українських підприємців. І ми далі будемо проводити дерегуляцію, забирати абсурдні іспекції, абсурдні дозволи для того, щоб бізнес міг абсолютно вільно розвиватися, створювати робочі місця", - сказав Гройсман.

5. Держагентство автомобільних доріг дало доручення службам автодоріг в областях прискорити темпи ліквідації ям на автошляхах. Усі деформації та вибоїни на дорогах державного значення мають усунути до 15 червня, щоб укластися в терміни, встановлені прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Ну а ми уважно слідкуємо та після 15 червня починаємо моніторити дороги та писати Гройсману на сторінку у ФБ про неполагоджені ділянки. При цьому не забуваємо фото та геолокацію.

6. Президент України Петро Порошенко під час Всесвітньго гуманітарного саміту ООН в Стамбулі знову потролив РФ. «Ми це чітко бачимо на прикладі сьогоднішної Росії – ядерна держава, яка розглядає демократію, як загрозу, а свободу – як отруту. І справа тут не в різних інтерпретаціях, а в різних цілях» - сказав Президент. Також Порошенко звинуватив Росію в загибелі 10 тис. українців на Донбасі.

7. Також Порошенко домовився з Ердоганом, що українцям подовжать перебування в Туреччині до 90 днів. А ще до Туреччини незабаром поїдуть українські поліцейські для отримання турецького досвіду.

8. Вугільні підприємства олігарха Ріната Ахметова можуть бути пов'язані з постачанням деревини на окуповані території Донбасу. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 10 травня. Як зазначається, слідчий СБУ за рішенням суду отримав доступ до документів низки компаній, через які організовано постачання лісоматеріалів для потреб незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях.

9. Дипломатія річ непередбачувана. В Закарпатській області співробітник одного з посольств України намагався перемістити через кордон велику партію цигарок під виглядом дипломатичного вантажу. Геннадій Москаль повідомив, що контрабандні сигарети в якості дипломатичного вантажу намагався вивезти з країни чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин. Посольство України у Словаччині стверджує, що автомобіль, затриманий українськими прикордонниками під час спроби провезти контрабандні цигарки, йому не належав.

Трохи про Рашку

1. В результаті терактів у сирійських містах Джебла і Тартус загинули 145 людей. "Ісламська держава" взяла відповідальність за теракти в містах, які вважалися недосяжними для терористів, бо в Тартусі знаходиться російська морська база, а в Джеблі – російський аеродром. Путяша пообіцяв помститися, але це скоріше нагадує нервову реакцію, аніж серйозні погрози. Причина такого роздратування, на думку експертів, полягає в тому, що НАТО трохи змінила тактику в Сирії.

З одного боку коаліція в’яже Асада з Путяшею договором про припинення вогню. З іншого боку війська НАТО почали оточувати Сирію зі всіх боків та загоняти ІДІЛ з Іраку в Сирію. Коли зачистка Іраку закінчиться, всі відморожені ІДІЛівці опиняться в Сирії – сам на сам з Асадом та російськими військами. А Путяша якраз туди піхоти напхав, на забаву синам Аллаха. І тепер стає зрозумілим, чому США відмовилась проводити з Росією спільні операції в Сирії. Бо в США нова фішка – закрити в банці всіх отруйних павуків і хай вони пожруть одне одного.

2. А тим часом підступний Держдеп продовжує стискати російську економіку. Вплив секторальних санкцій проти Російської Федерації за її військову агресію в Україні з часом буде тільки посилюватися. Про це повідомив координатор Держдепартаменту США щодо санкцій Деніел Фрід

3. Європа починає просинатися та знаходити протиотруту від російської пропаганди. Першими одуплилися французи, які відзняли шикарний сюжет про маніпуляції каналу Росія 24, де показали всю брехливість російської пропагандистської машини.

4. І це не остання фігова для Рашки новина з Європи. Правий радикал Гофер, на якого робили ставку в Кремлі та в якого вливали гроші, програв вибори Президента в Австрії.

5. Путяша таки підвищив пенсійний вік для російських чиновників. На черзі рядові росіяни, яким запланували підвищення відразу після виборів. Чому після виборів? Ну, щоб вони проголосували за Єдіную Росію. Але прикол в тому, що про майбутнє підвищення в мережі не пише лише ледачій. Тому принаймні половина росіян ну просто не може не знати, що влада підготувала їм западло після виборів. Цікаво, чи вплине це не вибір росіян на виборах? Чи ми знову станемо свідками «трагікомедії покірних бандерлогів»?

6. Падіння рівня життя росіян прискорилося в квітні. Як повідомив Росстат, за минулий місяць реальні грошові доходи населення знизилися на 7,1%. Обвал доходів в квітні став третім найбільшим за 8 років.

Доброго ранку, Хунта!

Источник: facebook.com

Автор: Денис Пятигорец

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович