21.09.2016 16:00
Просмотров: 1644

Перший харківський парклет з'явиться у Всесвітній День без Авто

Перший харківський парклет зявиться у Всесвітній День без Авто 22 вересня у Всесвітній День без авто 20 квадратних метрів Харкова перетворяться з частини "міста машин" на частинку Міста Людей: парковка на Пушкінській 52/50 стараннями активістів "Міських реформ" траснформується у маленький тимчасовий парк. Акція відбудеться в межах Європейського тижня мобільності в Харкові.

"Приходь пішки, приїзди велосипедом або громадським транспортом і отримай своє право на міській простір у Харкові", – запрошують активісти.
Перший харківський парклет (мінісад у міському просторі) покликаний продемонструвати, скільки місця в громадському просторі займає один автомобіль і як це місце може бути використане людьми. "Ми не проти авто, ми проти того, щоб місто було підпорядковане автомобілям замість людей", – підкреслюють активісти і продовжують: "Якщо впорядкувати парковки і прибрати автомобілі з тротуарів та перших поліс доріг, з'явиться місце і для велосипедистів, і для громадського транспорту, і для пішоходів". Зеленим простором парклету харків'яни зможуть насолодитися протягом усього дня.
Щорічна акція "Велосипедом на роботу" теж стартує на першому харківському парклеті. О 9:00 ранку тут зберуться велосипедисти, щоб разом випити ранкову каву і поговорити про велосипедне майбутнє Харкова. До велосипедистів обіцяють приєднатися представники харківської міської адміністрації.
О 9:30 керівник проекту «Велосипедна Реформа Харкова» ГО «Міські Реформи» Олена Чернишова запропонує харків’янам поговорити про велосипедну інфраструктуру Харкова і Європи.
І оскільки 22 вересня – це Всесвітній день без авто, активісти закликають автомобілістів обрати цього дня інші методи пересування містом: пройтися пішки, проїхатися велосипелом або на трамваї, поки вони ще існують у Харкові.
Нагадаємо, організаторами Європейського тижня мобільності в Харкові стали ГО "Міські реформи", "Харківський велосипедний союз", "ТУР", "Право вибору" та PR-аѓенція "Bagels & Letters" за підтримки Асоціації велосипедистів Києва та фінансової підтримки USAID
 
Довідка: Парклет – це продовження пішохідної зони, перетворення парковочного місця на громадський простір для людей. Це спроба показати, яким чином люди можуть використати місце, віддане хаотичному паркуванню.
Перший парклет був встановлений у Сан-Франциско у 2010 р., згодом парклети стали з’являтися по всьому світу та стали символом демонстрації того, яку кількість простору автомобілі відбирають у людей у містах. У межах руху проти автоекспансії парклети виступають засобом контрнаступу пішоходів задля розширення життєвого простору мешканців міста.
Контактна особа: Олександра Нарижна, ГО "Міські реформи", 095 847 4859, urbanreform.ua@gmail.com

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович