Выставки

Виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»

07.05.2015 - 23.05.2015
Виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність»
Категория: выставка

З 7 по 23 травня 2015 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва експонуватиметься 5-та ювілейна виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».

На виставці будуть представлені графічні та живописні роботи, скульптурні композиції, виконані як в академічних рамках, так і у відповідності з тенденціями contemporary art. Отримавши основи реалістичного мистецтва, випускники продовжують традиції класичної образотворчої школи, якою славиться Харків. Таким чином, зберігається спадкоємність поколінь, яка простежується у образотворчій мові сучасних художників.

До експозиції увійдуть роботи таких викладачів, як Костянтин Савченко (відомий в Україні та за її межами живописець, директор Харківського художнього училища), а також художники-викладачі, більшість з яких повернулася в стіни alma mater після отримання художньої освіти, принісши актуальні підходи до образотворчого мистецтва і освіти:
Леся Кам'яна, Володимир Ковальов, Максим Кілочко, Олександр Мосін, Вікторія Жугар. З числа студентів у виставці беруть участь юні та активні творчі особистості, які вже скоро будуть брати участь у формуванні художнього простору Харкова та України: І. Бобрицька,
Б. Назаренко, А. Скрильова, А. Трубіцина, А. Кучеренко.

Представлені на виставці роботи є сукупністю академічної чіткості, сміливих та новаторських рішень, виразної образності, які дозволяють створити захоплюючий діалог між різними поколіннями художників, глядачами і майстрами.

Довідка. Харківське художнє училище засноване у 1896 році рішенням Харківської міської думи на базі приватної художньої школи М. Раєвської-Іванової. Навчальний заклад з моменту свого заснування має глибокі зв'язки з Академією мистецтв у Санкт -Петербурзі, вплив якої поширювався по всьому світу, починаючи з ХVIII ст. Так, першим директором училища був учень І. Ю. Рєпіна Олександр Любимов, а викладачами – випускники знаменитої репінської майстерні. Сьогодні училище відомо в пострадянському та світовому мистецькому контексті завдяки своїм випускникам різних років, серед яких А. Дейнека,
А. Константинопольський, В. Гонтаров, а також наші сучасники: Е. Міро, Д. Даниш, Е. Сегал, Р. Мінін, Г. Зіньковський та багато інших.

Сеансы вт-сб, 11.00-19.00, без перерви

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович