Выставки

Виставка дитячих художніх робіт «Надія. Молодість. Талант»

28.05.2015 - 13.06.2015
Виставка дитячих художніх робіт «Надія. Молодість. Талант»
Категория: выставка

Підсумкова виставка дитячих художніх робіт за результатами V ювілейних Дельфійских ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

З 28 травня по 13 червня 2015 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва пройде виставка художніх робіт учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання міста Харкова і Харківської області. До експозиції увійшли роботи переможців - лауреатів, дипломантів V ювілейних Дельфійских ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант.».
Роботи юних авторів – представників двох вікових категорій: 11 – 13 років та 14 -16 років, виконані гуашшю, аквареллю та різноманітними графічними техніками, об'єднує спільна тематика: молодша група – казка Самуїла Маршака «12 місяців», старша група – казка Олександра Островського «Снігуронька». Юні художники у два конкурсні етапи продемонстрували вплив та взаємозв’язок різних видів мистецтва, зокрема казки як виду мистецтва, на дитячу творчість.
Говорячи про вплив різних видів мистецтва і творчості на життя людини в цілому, неможливо не відмітити їх особливу важливість у становленні особистості у дитинстві. При цьому надзвичайно великий і вагомий вплив на формування світосприйняття дитини мають саме казки.
Для того, щоб до кінця пізнати складну і впливову роль казок на естетичний розвиток дитини, необхідно зрозуміти той своєрідний дитячий світогляд, який ми можемо охарактеризувати як дитячій міфологизм. Для дітей вся природа жива, повна внутрішнього багатого життя.
Міфологія покликана допомогти нам з’ясовувати фундаментальні філософські питання: походження та устрій світу, місто людини в ньому. Загалом народна творчість – найбагатше джерело і спонука найвищих людських відчуттів, моральних, інтелектуальних, естетичних переживань.

Основною метою проведення конкурсних етапів і підсумкової виставки робіт молодих талантів Слобожанщини є виявлення та підтримка обдарованих дітей та підлітків, сприяння розкриттю творчої індивідуальності учасників, обмін досвідом роботи з проблем професійної підготовки юних художників, збереження і розвиток культурного потенціалу Харківського регіону, залучення молоді до кращих світових зразків культури.
Виставка організована спільно з Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культурно-освітніх закладів.
Урочисте відкриття експозиції та нагородження переможців, лауреатів, дипломатів V ювілейних Дельфійских ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант» відбудеться 28 травня о 14.00.

В рамках виставки 3 червня о 17.00 пройде концерт «Свято мелодій і ритмів» дитячого ансамблю ліцею мистецтв № 133 «Bon Virage». 12 червня о 17.30 пройде лекція з мистецтвознавства. Тема: «Мотив дитинства. Діти в мистецтві». Лектор – мистецтвознавець Коваль Олег Володимирович.

Цена билета: Вхід вільний
Сеансы ВТ-СБ, 11.00-19.00, без перерви

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович