Театры

Спектакль "Троил и Крессида"

28.03.2016
Спектакль Троил и Крессида
Категория: спектакль, гастроли
Жанр: трагикомедия
Производство: ТЕАТР НА ПОДОЛІ ТА МУВІНГ СІЄТЕ (Англія)
Автор: ВІЛЬЯМ ШЕКСПІР
В ролях: Остап Ступка, Георгій Хостікоєв, Сергій Бойко, Роман Халаїмов, Олена Свірська
Режиссер: Джонатан Банатвала

«Рани, які люди наносять самі собі, гояться погано» (Троїл і Крес-сида)

П’єса «Троїл і Крессида», в якій сардонічні та трагічні мотиви чергуються з інтимними та комічними, та в якій події розгортаються навколо Греко-Троянської війни, має дуже чітке відлуння в сьогоднішньому дні. «Троїл і Крессида» - це спроба зрозуміти суть природи конфлікту між народами та окремими людьми, з одного боку пов’язаних родинними зв’язками та спільною територією, але водночас розділених проблемою, яка сьогодні вже майже забута.

У постановці сюжет Шекспіра переплітається зі сценами «документального» театру. Ці сцени були створені на основі реальних інтерв’ю з людьми, долі яких були змінені подіями конфлікту на сході України. Голоси звичайних людей – це потужне віддзеркалення Шекспірівської дилеми щодо того, що ж насправді є найважливішим в житті людини. Вони нагадують нам, що складна тема сюжету «Троїл і Крессида» є однаково актуальною в різних культурах та в різні часи.

Режисер постановки – Джонатан Балатвала з театру Мувінг Сіете, – провідний популяризатор двомовного театру у Великобританії: « У постановці фігурують українська та російська сторони для позначення ворогуючих сторін, а також для того, щоб створити додатковий вимір для дослідження відносин між людьми, розділеними лінією фронту – людьми, поєднаними і розділеними владою, пристрастю, коханням, честю та політикою.»

Театр на Подолі – партнер цієї захоплюючої співпраці.

Віталій Малахов, художній керівний Театру на Подолі та організатор проекту: «Нам пощастило, відтепер в репертуарі нашого театру з'явилася вистава у постановці надзвичайно талановитого і актуального театрального режисера, провідного популяризатора двомовного театру у Великобританії Джонатана Балатвала.»

Постановка здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ Великобританії в рамках програми культурного співробітництва в сфері врегулювання конфліктів та підтримки стабільності і миру в Європі.

Партнером постановки є університет Лондон Саус Бенк Юниверсіті (Великобританія) та Фонд Богдана Ступки (Україна).

В якості виконавців ролей виступають українські акторі, що пройшли жорсткий кастинг, серед яких – Остап Ступка, Георгій Хостікоєв, Валентин Бойко, Олена Свірська та інші. Цикл прем'єр вистави «Троїл і Крессида» розпочнеться у Києві в лютому, після чого відбудуться покази у Львові, у Днепропетровську, у Харкові.

Купить билет >>

Телефон: (057) 707-70-43 (кассы), (057) 707-70-91 (кассы)
Цена билета: 100-400 грн
Сеансы 19:00

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович