Бизнес-центр

Фестиваль короткометражних фільмів "THE BEST OF KISFF 2016"

Фестиваль короткометражних фільмів THE BEST OF KISFF 2016
Категория: фильм, фестиваль
Жанр: короткометражный

THE BEST OF KISFF 2016
Вибрані роботи. Тур містами України


Щороку, Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів  (KISFF) пакує валізи та покидає Київ для того, щоб не тільки столичні кіномани мали змогу переглянути актуальний короткий метр, але і жителі інших міст України.
KISFF — це найбільший фестиваль короткометражних фільмів в Україні. Цього року він тривав 5 днів: на 5 локаціях було представлено більше 250 фільмів, Київ відвідало декілька десятків закордонних та українських представників кіноіндустрії, а кількість відвідувачів #KISFF2016 перетнула позначку у 15 000 відвідувачів.
Звичайно, дві добірки фільмів не замінять сам #KISFF2016, але представлять есенцію цьогорічного фестивалю.


БЛОК 1 (ПЕРЕМОЖЦІ KISFF)
Перший блок присвячений переможцям фестивалю: володар головного призу міжнародного конкурсу, фільм "Партнер" Антуана Жоржіні, "Хотару" Вільяма Лабурі, що отримав приз за найкращу режисуру, стрічки "Тематичний Парк" та "Фройд та друзі" — володарі особливих відзнак журі. Окрім них до добірки увійде переможець національного конкурсу фестивалю — "Останній відвідувач" Олександра Шкрабака.
Хронометраж: 89 хв.
Партнер 19хв, 2015, Франція
Антуан Жоржіні
Сьогодні у Тоні прослуховування у театральній школі. Але його найкращий друг і театральний напарник Стівен не прийшов. Після невдалих спроб знайти іншого партнера Тоні здається і вирішує більше ніколи не говорити зі зрадником.
Grand Prix KISFF2016 / Audience award winner
Хотару 21хв, 2015, Франція
Вільям Лабурі
Вони сказали мені: "У тебе є дар, Марто. Але тут унизу твій дар безкорисний. Ми покажемо тобі прекрасні речі. У тебе залишиться більше спогадів, ніж у інших. А потім ти спатимеш. Ти не прокинешся. Але в тебе будуть найцінніші спогади Землі."
Best Director Award
Тематичний парк  5хв, 2015, Фінляндія
Рісто-Пекка Блом
Ви дізнаєтесь, що таке власність. Ви нікому не винні. У вас усе буде. Це iсторія про повітряну кульку у торговому центрі.
Jury Special Mention
Фройд та друзі 23хв, 2015, Португалія
Габріель Абрантес
За допомогою найосвіченіших нейробіологів Хернер Верцог здійснює подорож у мозок митців та режисерів з усього світу і документує їхні мрії. У Лісабоні його жертвою стане молодий режисер Габріель Абрантес.   Jury Special Mention
Останній відвідувач 21хв, 2015, Україна
Олександр Шкрабак
Головний герой працює барменом в барі, двері якого не зачиняються до останнього відвідувача. Щоб заробити гроші на лікування своєї маленької доньки він вимушений кожну ніч вислуховувати і терпіти різних не дуже тверезих людей
Переможець Національного Конкурсу
____________________________________________
БЛОК 2 (ФЕСТИВАЛЬНІ ХІТИ)
До другого блоку увійдуть фільми з тематичних блоків фестивалю. Тут і іронічна новозеландська комедія, володар призу глядацьких симпатії найважливішого фестивалю короткометражних фільмів у місті Клермонт-Ферран, і володар цьогорічної Bafta, переможець минулорічного Cannes Film Festival; один з номінантів з на премію Oscar та багато інших фільмів.
Пані Блек. 11хв, 2015, Нова Зеландія. Айвен Бардж.  Хронометраж: 93 хв
Коли еротичний фотограф переїжджає домашню тваринку дівчинки, йому доводиться вигадати цілу історію про її зникнення.
Clermont-Ferrand FF — Audience Award winner
Надто крутий для школи 11 хв, 2015, США, Кевін Філліпс
Апатичний підліток, який тільки й думає, що про секс, вирішує кинути школу. Його рішення виливається у справжній кошмар, руйнуючи його імідж та відкриваючи його справжню сутність.
Містер Маділа 9 хв, 2015, Велика Британія, Ісландія
Рорі Водбі-Толліс
Серія розмов між режисером та обдарованим цілителем про внутрішній світ, матерію Всесвіту та природу самої реальності...
Шок 21хв, 2015, Велика Британія, Косово
Джемі Донахью
Дружба двох хлопчиків має пройти жорстку перевірку, коли в Косово приходить війна і їм доводиться боротися за своє життя. Номінація на Oscar
Віктор ХХ 20 хв, 2015, Іспанія
Ян Гаррідо
Віктору подобається експериментувати зі своєю статтю. Він не знає, хлопець він чи дівчина. Разом зі своєю мамою Марі Ангелес та дівчиною Рамою він живе у селі біля моря в Альмерії. Але коли він потрапляє до міста, перебуваючи під прикриттям анонімності, він відкриває себе.
Хвилі-98 15 хв, 2015, Ліван, Катар
Елі Дахер
Розчарований своїм життям у передмісті Бейрута, Омар робить відкриття, яке вабить його до міста. Занурений у такий близький і водночас ізольований від його реальності світ, він намагається зберегти свою прив'язаність та відчуття дому.
Золота Пальмова гілка за Короткометражний фільм (Канни)
Оператор. 6хв, 2015, Велика Британія. Керолін Бартліт
Оператор служби невідкладної допомоги щойно почала свою нічну зміну на посту управління системою пожежогасіння. Вона отримує дзвінок від молодої мами у відчаї. За годину до цього Джемма заснула перед телевізором, а коли прокинулась, то кімнату заповнив дим. Її трирічний син перебуває у кімнаті нагорі, сходи до якої вже загорілись. Життя Джемми залежить лише від вказівок оператора.
Премія BAFTA за кращий Короткометражний фільм

Купить билет

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович