Выставки

П'ятий Харків. Зустріч перша - Оксана Забужко

13.12.2016 - 14.12.2016
Пятий Харків. Зустріч перша - Оксана Забужко
Категория: вечер
Жанр: литературный

“П’ятий Харків”, спільний проект Сергія Жадана, ЛітМузею та ХНУ ім. Каразіна, – це спроба в спільних розмовах знайти нашу міську ідентичність: хто ми такі? Що ми транслюємо про себе назовні і що мали би транслювати? Як нас бачать і якими ми маємо стати?

13-14 грудня проект "П'ятий Харків" відкриє серія зустрічей із Оксаною Забужко, однією з найбільш знакових українських письменниць. Поштовх до розмови – нова книга Оксани Стефанівни “І знов я влізаю в танк” – роздуми про специфіку інформаційної війни, епохи “розбомблених мізків” і “війн тонкого плану”.

13.12, 19:00 – відкрита зустріч-дискусія із Оксаною Забужко та Сергієм Жаданом в університеті Каразіна, в приміщенні галереї ЕрмиловЦентр. Модераторка – літературний критик Тетяна Трофименко. Вхід вільний
14.12, 11:00 – “Сніданок із Забужко” в інтелектуальному барі Lacan: для бійців на реабілітації, волонтерів та журналістів (можлива зміна дати на 13 грудня). Вхід за запрошенням.
14.12, 18:00 – презентація книги Оксани Забужко "І знов я влізаю в танк" в Книгарня "Є" Харків. Вхід вільний.

У подальшому ж на запрошення ініціатора проекту Сергія Жадана до Харкова щомісяця приїжджатимуть знакові українські й іноземні письменники та дослідники.
Від обговорення ключових ідей їхніх книжок та досліджень, на задум організаторів, щоразу і буде відштовхуватись розмова про Харків. “Ми пропонуємо подивитися на наше місто крізь призму різних ідей і того, як ми їх сприймаємо, – говорить партнер проекту Yaroslav Markevich. – Наприклад, Оксана Забужко аналізує інформаційні війни: а ми – вже навчилися їм протистояти?”

“Для нас було принципово, щоб нашим партнером став саме Університет, – говорить Сергій Жадан. – Формування ідентичності багатьох міст світу відбувалося саме навколо їх центральних університетів, і Харків теж не є винятком. Якщо ми прагнемо бачити Харків метропольним містом Східної України, центром утворення сенсів, то роль університету має вирости. А головне – маємо взяти собі за звичку публічні обговорення складних концептуальних питань. Добре, коли в такому обговоренні є розумна стороння людина, вільна від наших власних заїжджених упереджень і стереотипів про самих себе. От тому ми й запрошуємо гостей. Після Оксани Стефанівни чекаємо на Андрія Куркова, Юрія Винничука, Андрія Хадановича, Юрія Андруховича та багатьох інших – пропонуйте, кого б ви хотіли почути й побачити”.

Цена билета: Вхід вільний

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович