Театры

'Снігова королева'

26.02.2017
Снігова королева
Категория: балет, для детей
Продолжительность: 2 часа
Композитор: Олександр Шимко

В Харківському театрі опери і балету ім. М. Лисенка відбулася світова прем’єра нового балету сучасного українського композитора Олександра Шимка «Снігова королева» за казкою Г. К. Андерсена. Лібрето написала і хореографію створила київський балетмейстер Алла Рубіна. Диригував новоствореною партитурою Дмитро Морозов, художнє оздоблення і костюми підготувала Надія Швець.

«Снігова королева» — друга робота композитора у співпраці з балетмейстером Аллою Рубіною. Перший балет «Обранець Сонця» було поставлено 2007 року на сцені Київського муніципального театру опери і балету для дітей і юнацтва у виконанні ансамблю «Калина». Рубіна характеризує Шимка як сучасно мислячого автора, який уміє створити в музиці загальну атмосферу і яскраві театральні образи. Всі ці якості проявились і в новій спільній роботі, яку замовив власник бельгійської продюсерської компанії Classical Productions Патрік Лево. За словами генерального директора театру Олега Орищенка, спільні проекти з цією фірмою стали для харків’ян дуже успішними.

У Харкові створили оригінальну сценічну версію популярної казки Андерсена. Історію веде казкар-мім, а зрозуміти, що відбувається, і зберегти інтонації сюжету допомагає глядачам «голос казки», записаний на плівку. В інших країнах його буде перекладено і озвучено заново. Арсенал сценографічних ефектів поповнили в новій виставі сучасні проекційні технології. Це збіглося з «прем’єрою» нового освітлювального устаткування, встановленого фахівцями управління «Укркультмонтаж», які відновили світлотехніку і проклали близько 150 км кабельних мереж.  

Купить билет

Телефон: (057) 707-70-43 (кассы), (057) 707-70-91 (кассы)
Цена билета: 80-150 грн
Сеансы 11:30

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович