03.02.2015

Експерти назвали найкраще та найбезпечніше міста для життя

Торонто визнано найкращим для життя з-поміж усіх міст планети. Токіо експерти оголосили найбезпечнішим.

Місто, в якому живеться найкраще, обирали за сукупністю факторів, як то безпека, зручність для проживання, рівень цін. Враховувались також такі показники на рівні країни як продовольча безпека, рівень демократії та умови для ведення бізнесу.

Цікаво, що в жодній із цих категорій Торонто не було на першій сходинці, але в загальному рейтингу місто набрало найбільшу кількість балів.

Про це повідомляє The Economist.

 Торонто визнали найкращим містом для життя

Токіо стало містом №1 за рівнем безпеки для мешканців. За 100-бальною системою експерти Economist Intelligence Unit оцінювали претендентів за такими показниками, як кібербезпека та безпека для здоров'я. Враховувалася кількість лікарів та ліжкомісць по відношенню до кількості мешканців, рівень забруднення повітря, середня тривалість життя, рівень хронічних захворювань тощо.

Кількість балів щодо особистої безпеки містян визначав рівень злочинності, кількість насильницьких злочинів, ефективність роботи поліції. Під безпекою інфраструктури малася на увазі якість доріг, рівень смертності внаслідок стихійних лих.

 Токіо - місто, де людям живеться найбезпечніше

Токіо є не лише містом, де мешкає найбільше людей (38 мільйонів, за даними ООН), а й містом, де городянину живеться найбезпечніше. Завоювати лідерство столиці Японії не завадили навіть землетруси, поштовхи яких регулярно відчувають токійці, а також те, що кожна п’ята будівля міста була зведена до 1981-го року.

Цікаво, що місто, яке є безпечним за статистикою, не завжди є таким із точки зору самих мешканців. Лише Цюріх та Мехіко опинилися на однакових сходинках у рейтингу безпеки, складеному експертами, та рейтингу, в основу якого лягли результати опитувань. Наприклад, другим із найбезпечніших міст планети люди визнали Абу-Дабі, тоді як у списку The Economist, воно розташувалося аж на 23 сходинки нижче.

Найдемократичнішим містом планети став Стокгольм, а найсприятливішим кліматом для бізнесу може похвалитися Сінгапур. Найнижчою вартість життя для містян виявилася в Мумбаї.

Середню тривалість життя для жителя міста, яке увійшло до Топ-25, оцінили в 81 рік, тоді як по мірі зниження позиції міста в рейтингу й вона знижується. Найбільший розрив – між Мельбурном та Йоханнесбургом (86 років проти 60).

 Стокольм назвали найдемократичнішим містом

Із кібербезпеки найкращим містом став Токіо. Найбезпечнішою інфраструктурою визнали інфраструктуру Мельбурна, а за показниками особистої безпеки громадян лідером став Сінгапур. Найвищу безпеку для здоров'я своїх мешканців може гарантувати Цюріх.

Жодне з українських міст не увійшло до Топ-50. Москва посіла тринадцяту сходинку серед найбезпечніших для життя міст Європи, й 43-тє - в загальній п'ятдесятці найкращих міст для життя.

Нагадаємо, цього літа Вінницю було обрано найкращим для життя серед міст України.

Источник: pravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё: