14.02.2017

Український винахід, який перетворює звук в текст, продовжує підкорювати світ

Стартап, який запустили львівські та київські винахідники, підкоряє світ. Кулоном, який перетворює голосове повідомлення в текст, вже зацікавилися любителі технологій з усього світу. Гроші для запуску виробництва винахідники зібрали за два дні на американському сайті Kickstarter.

Серед країн, які зацікавилися винаходом називають: «На першому місці США по країнах, Україна і Сполучене Королівство Великобританії. Далі багато інших країн. Там є такі країни, як Тайвань, Сингапур, Австралія», – каже співрозробник пристрою Назар Федорук.

Вага кулона Senstone менше 30 грамів. Заряд тримає три дні, а коштує трохи більше 100 доларів. Диво-диктофон розпізнає 11 мов. Після того, як голосове послання отримає телефон, з ним далі можна працювати.

«Можна редагувати, дописувати, можна додавати організовувати їх хештегами, можна дивитися локацію їхню, де ви їх взяли, час, коли ви їх створили», – пояснює засновник стартапу Маркіян Мацех.

Засновники стартапу працювали над пристроєм більше року. І нещодавно зареєстрували винахід на міжнародній платформі для фінансування проектів Kickstarter.

«Це є площадка, яка дозволяє проектам, компаніям виставляти свої проекти, з іншої сторони людям інвестувати в них шляхом попередньої покупки пристроїв», – додає засновник стартапу Назар Федорук.

Менше ніж за дві доби автори зібрали потрібні 50 тисяч доларів для запуску виробництва. У понеділок на рахунку проекту було вже 89 тисяч. Пристрій можна зафондувати ще до 18 березня.

Першу партію винахідники запустять влітку. До цього часу пристрій вдосконалять. За півроку планують виготовити п'ять тисяч кулонів. Тому зараз збільшують штат і шукають нових однодумців у команду.

Источник: zaxid.net

Новости портала «Весь Харьков»