25.01.2017

10 книг, з якими не страшна депресія

1.Рей Бредбері — «Ліки від меланхолії»
«Коли все втрачено, залишається надія», — стверджує герой одного з оповідань Рея Бредбері. І ці слова могли б стати епіграфом до всього збірника «Ліки від меланхолії», на сторінках якого завжди знайдеться місце для сумних посмішок і добрих чудес. Книга являє собою оригінальний авторський збірник.

2.Михайло Веллер — «Пригоди майора Звягіна»
У книзі 9 історій, які знаходять щасливий кінець завдяки втручанню головного героя — майора Звягіна, який, немов добрий чарівник, вершить долі, дозволяючи читачеві підглянути механізми цього «чарівництва». Так, це та сама книга, після якої неможливо сидіти на дивані і скаржитися на життя.

3.Джером К. Джером — «Троє в човні не враховуючи собаки»
Йде час, змінюються епохи, але читачі як і раніше не можуть відірватися від цієї абсолютно неймовірної історії. Забавні непорозуміння, веселі колізії і повні комізму ситуації, з яких герої виходять, незмінно зберігаючи істинно британське почуття власної гідності, і сьогодні вражають своєю оригінальністю та нев’янучим гумором.

4.І. Ільф і Є. Петров — «12 стільців» і «Золоте теля»
Читати в будь-якій ситуації і заряджатися нескінченним оптимізмом Остапа Бендера! Задум, стиль, гумор — це жива, не втрачає актуальності проза. Історія двох шахраїв, які нишпорять по країні в гонитві за діамантами, зашитими в оббивку стільців, і граючи справляються зі всілякими труднощами.

5.Елізабет Гілберт — «Їсти, молитися, кохати»
«Їсти, молитися, кохати» — книга про те, як можна знайти радість там, де не чекаєш, і як не потрібно шукати щастя там, де його не буде. За визначенням. Це сучасна книга про сучасну жінку, для якої істи, молитися, кохати — означає отримувати задоволення від життя …

6.Еміс Кінгслі — «Щасливчик Джим»
Джиму Діксону не подобається його оточення в університеті, де він проходить випробувальний термін. Але, бажаючи потрапити в штат, він змушений виконувати нудну роботу і намагатися виглядати як усі. Однак на музичному вечорі Джим зустрічає дівчину своєї мрії, що призводить до несподіваних наслідків …

7.Марія Парр — «Вафельне серце»
Це дебют молодої норвезької письменниці Марії Парр, яку критики дружно називають новою Астрід Ліндгрен. У рік з життя двох маленьких жителів бухти Тріски-Матильди вміщається немислимо багато подій і пригод. Ідилічне життя-буття на норвезькому хуторі порушується драматичними обставинами. Але дружба виявляється сильнішою!

8.Марк Леві — «Кожен хоче любити»
Надзвичайно щира і зворушлива книга про двох чоловіків в розлученні, які намагаються налагодити своє життя. Вони впевнені: у ньому немає місця жінкам. Але, якою б міцною не була їх рішучість викреслити думки про особисте щастя, кожен продовжує його шукати.

9.Річард Вебстер — «7 секретів успіху. Історія Надії»
Приголомшлива книга Вебстера відкриває прості та ясні, як божий день, закони,які змінюють життя на краще. Вона про те, що хороші можливості є всюди і що вчорашній день закінчився вчора. І, головне, що віра в себе і любов до оточуючих — не порожні звуки.

10.Джон Ірвінг — «Правила виноробів»
Сирота знаходить свій дім, але будинок вже не є тією фортецею, за стінами якої можна сховатися від світу. На зміну життєвим правилам, приходять нові, куди більш жорсткі. Але й дотримуючись їх, людині доводиться відмовлятися від свого минулого, від традицій і цінностей. Чи є вихід із цього зачарованого кола?

Автор статті: Федець Олена

Источник: socportal.info

Новости портала «Весь Харьков»