12.05.2017

Не їсти на ніч: 10 способів відігнати думки про їжу

Усі вони підтверджені науковими дослідженнями. Тож, щоб не бігти ввечері чи вночі до холодильника, дійте так:

1. Побавтесь у комп"ютерну гру на кшталт "Тетріса" або будь-яку із "трьох у ряд"

Три хвилини такої гри знижують потяг не лише до їжі, а й до алкоголю і сигарет.

2. Побавтесь із уявою

Спробуйте уявити, наприклад, веселку. Або згадайте який-небудь екзотичний запах. Або просто подивіться на зображення у вигляді хаотичного набору точок, на зразок того, що з'являється на екрані телевізора, відключеного від антени. Вам відразу стане легше.

3. Подивиться на фотографії їжі!

Несподіваний, проте дієвий спосіб. Дослідження свідчить, що після цього їстибуде хотітися менше. Єдиний нюанс: картинок має бути багато.

4. Вийдіть надвір

Навіть 15-хвилинна прогулянка здатна заглушити бажання спустошити холодильник.

5. Їжте більше білків  зранку

Багатий білком сніданок підвищує рівень дофаміну в мозку, що в свою чергу знижує потребу в солодкій і жирній їжі на весь день. Якщо ж ви пропустите сніданок або він буде недостатньо поживним, цей потяг лише посилиться.

6. Добре висипайтесь

Якщо людині хочеться спати, їй складніше протистояти спокусам. У напівсонному стані активність відділів мозку, що відповідають за складні судження і рішення, знижується. Активність же давніших і примітивних ділянок, пов'язаних із мотивацією і бажаннями, зростає.

7. Прислухайтесь до себе

Щоб протистояти нав'язливому бажанням перекусити, важливо бути в ладу зі своїми переживаннями. Якщо ми навчимося розуміти власні почуття, ми не тільки почнемо правильно харчуватися, але і в цілому станемо щасливішими.

8. Постукайте по лобі 

Це допоможе відволіктися від думок про їжу.

9. Подумайте про майбутнє

Постарайтеся гарненько обміркувати довгострокові наслідки неправильного харчування. Дослідження за допомогою МРТ довело, що подібні думки підвищують активність ділянки мозку, що відповідає за стриманість і самоконтроль.

10. Жуйте жувальну гумку 

Вона допомагає утримуватися від позапланових перекусів.

Источник: poradnykzhinky.com

Новости портала «Весь Харьков»