08.11.2017

Як плакати правильно: кілька цікавих фактів

Скільки разів ти придушував плач, побоюючись, що тебе побачать? Ти знаєш, що плач необхідний організму, щоб отримати розрядку і зняти напругу?

Сльози — показник того, що в нашому житті відбувається щось важливе, передає Ukr.Media.
Плач — це, без сумніву, акт мужності, розрядки, але також і якогось просвітлення.
У важкі моменти, коли нам гірко й погано, краще всього, рекомендують психологи, добре поплакати. Тоді нам стає легше і настає це саме «просвітлення» — ми починаємо дивитися на ситуацію трохи по-іншому, починаємо розуміти, що можна і потрібно зробити.
Емоційна розрядка під час плачу — це «первинна потреба»; плач не потрібно стримувати, намагатися приховати або контролювати, стискаючи кулаки і ковтаючи сльози.
Щоб ця розрядка була цілющою яка несе звільнення, плакати потрібно «у весь голос», потрібно дозволити собі звільнитися від усього, що «лежало на серці» і ранило його.
І ми рекомендуємо тобі ніколи не стримувати цей природний акт, який ми успадкували від своїх предків. Це йде тільки на користь нашому здоров'ю і нашій психіці.
Важливість плачу для людини демонструють деякі цікаві факти.
Готелі плачу в Японії
В Японії є такі готелі, як Міцуї Гарден і Йоцуя де Токіо. У них можна зняти кімнату на одну або кілька ночей тільки для того, щоб поплакати і розрядитися.
Ми живемо в рамках культури, де прояв емоцій зазвичай контролюється досить жорстко, де не прийнято демонструвати свої емоції, будь то радість чи печаль, надто безпосередньо.
У японців до цього додається дуже напружений ритм роботи, а також жорсткі сімейні і соціальні норми, яких потрібно дотримуватися.

Все це закономірно викликає у багатьох з них тривожність і стрес, і вони не дуже добре розуміють, як їх можна зняти, як розрядитися.
Тепер, завдяки готелям плачу, кожен охочий може зняти номер і постаратися позбутися від стресу.
У номерах є зручні ліжка, ванни, в яких можна добре розслабитися, є музичні записи, фільми, які можуть допомогти зняти напругу. Там можна плакати, скільки хочеш, навіть кричати, якщо є така потреба.
У номерах відмінна звукоізоляція, і приватність гарантована.
Гарненько поплакав, подивившись фільми, прийнявши розслаблюючу ванну, людина засинає, а вранці встає, повний енергії. Тепер він досить спокійний і може спокійно подумати про те, що йому варто поміняти в своєму житті.
Плакати правильно
Техніка розрядки, яку використовують японці, може давати якісь результати, але вона не зовсім адекватна. У людини є різні інстинктивні форми поведінки, і в них відбивається наша зв'язок з собі подібними.
Знімати напругу, розряджати його завжди краще в компанії з кимось.
Такі звичайні речі, як «позіхати» і «плакати», пов'язані з емпатією.
Наведемо приклад. Ти знаходишся у компанії з подругами, і раптом одна з них починає позіхати. Незабаром й інші мимоволі починають робити те ж саме.
Позіхання потрібно організму, щоб мозок отримав додаткову кількість кисню, але в той же час це эмпативна поведінка, яка передається від однієї людини до іншої шляхом «зараження».
Плач теж об'єднує людей, передаючись від одного до іншого, і даючи «сигнал тривоги», попереджаючи, що щось відбувається.
Багато соромляться показувати свої сльози іншим і воліють плакати на самоті, але набагато корисніше робити це в чиємусь суспільстві.
Тоді разом з фізичної та «органічної» розрядкою буде відбуватися і психологічна розрядка — у вигляді дружніх обіймів, співчуття, добрих порад.
Але здійснити це не так просто. Іноді ми просто не наважуємося ділитися з іншими своїми бідами, іноді не впевнені, що можливий «утішитель» здатний співчувати, не засуджуючи, або що його поради можуть бути правильними.
Як би те ні було, потреба плакати (у важких ситуаціях) — важлива потреба людини. Наш організм влаштований і діє «доцільно». Звідси можна зробити висновок, що плач теж «доцільний», і означає стримувати сльози неприродно.
Більш того, якщо придушувати плач часто, негативні наслідки для організму скоро дадуть про себе знати.
Використовуй свій плач і розрядку, яку він дає. Гармонизируй свій біль з тим, що вимагає твій організм, дай волю сльозам, нехай твій голос переривається спазмами, але за ними завжди слід глибокий вдих...

Источник: zaknews.in.ua

Новости портала «Весь Харьков»