27.10.2017

Чому не слід лягати спати з мокрою головою

Якщо ви вважаєте, що залишити волосся на ніч сохнути природним шляхом – це добре, то ви помиляєтесь. Експерти наголошують на тому, що лягати спати з мокрою головою надзвичайно шкідливо, і ось чому.

Астма й алергія

Якщо ви часто миєте голову на ніч – це значить, що ваша подушка постійно волога, адже не встигає нормально висохнути. В такому теплому та вологому середовищі досить активно розмножуються бактерії, а також грибок, що в результаті може стати причиною алергії або астми.

Лупа та випадіння волосся

Якщо раніше лупа вважалася нормальним явищем, то зараз – тривожним дзвінком, який свідчить про те, що щось не гаразд. Лупа викликає грибок Malassezia Furfur, який живе на шкірі голови завжди, але, як і більшість грибів, виявляється лише в певних умовах – активно розростається у вологому середовищі. Якщо ви регулярно спите з вологою головою – ви даєте Malassezia Furfur свободу – він розмножується та захоплює нові території. Там, де лупа – там дискомфорт і, відповідно, випадання волосся.

Безсоння та хронічна втома

Коли грибок Malassezia Furfur освоюється на голові, шкіра починає свербіти. Це може стати причиною того, що вам доведеться прокидатися серед ночі з бажанням якомога швидше та інтенсивніше почухати собі голову, і це буде відбуватися неодноразово. В результаті ви не можете виспатися, і, як результат, з'являється хронічна втома.

Источник: maximum.fm

Новости портала «Весь Харьков»