30.01.2018

Білл Гейтс назвав свої улюблені онлайн-ресурси, які розширюють кругозір

Відомий американський підприємець, творець компанії Microsoft Білл Гейтс назвав чотири прекрасних, на його думку, інтернет-ресурси для отримання нових знань.

"Коли в дитинстві я хотів дізнатися що-небудь крім шкільної програми, я відкривав свою енциклопедію World Book. І це найкраще, що я міг зробити. Сьогодні все, що вам потрібно, це просто вийти в інтернет", – написав Гейтс в колонці для Time.

За словами підприємця, в мережі є багато хороших ресурсів, однак Гейтс пропонує звернути увагу на чотири його улюблених сайти, що дозволяють продовжити навчання.

Академія Хана

"Короткі відеоролики Академії Хана – відмінний спосіб стати розумнішим за кілька хвилин. Мої діти використовували цей ресурс для своїх занять, а я користуюся ним, щоб згадати теми, які я не вивчав з часів середньої школи", – говорить Гейтс.

Академія Хана - фото 223685

Академія Хана

Code.org

"Я думаю, кожен міг би почерпнути користь, навчившись писати хоча б базовий код. Навіть якщо ви не використовуєте це в своєму повсякденному житті, комп'ютерна наука змушує нас мислити абстрактно і вирішувати конкретні проблеми. Code.org – приголомшливий ресурс для людей будь-якого рівня підготовки".

Code.org - фото 223686

Code.org

The Great Courses від The ​​Teaching Company

"Одним з моїх улюблених джерел цікавих лекцій є The Teaching Company. Вони публікують лекції неймовірних професорів, які можуть ділитися знаннями майже по кожній темі, про яку ви можете подумати. Коли я подорожую, то завжди беру з собою хоча б один зі своїх дисків з їхніми лекціями".

The Great Courses - фото 223684

The Great Courses

Big History Project

"Якщо ви можете назвати себе вічним студентом, вам варто звернути увагу на Big History Project. Цей безкоштовний онлайн-курс дає вам всебічний погляд на історію Всесвіту від Великого Вибуху до сьогоднішнього дня", – зазначає Білл Гейтс.

Big History Project - фото 223687

Источник: maximum.fm

Новости портала «Весь Харьков»