29.11.2019 09:25
Просмотров: 1093

Абромавичус розкрив деталі угоди по купівлі Мотор Січ

Абромавичус розкрив деталі угоди по купівлі Мотор Січ

Керівник Укроборонпрому Айварас Абромавичус розповів на якому етапі знаходиться зараз угода про купівлю запорізького заводу Мотор Січ і заявив, що таке підприємство має контролювати держава.

Про це він повідомив в інтерв'ю ЕП.

Абромавичус розповів, що операція з купівлі запорізького заводу дісталася його команді у спадок і акції вже придбані китайськими інвесторами.

"Покупець попросив про можливість консолідувати більше 50% акцій заводу. Вчора ми направили до Антимонопольного комітету запит про продовження термінів на два місяці. Сподіваюся, протягом цього часу комітет прийме рішення", - сказав Абромавичус.

Він заявив, що зараз Укроборонпром проводить аудит взаємин конструкторського бюро "Івченко прогрес" і "Мотор січі", так як після закриття угоди настануть взаємини українського бюро з по суті китайським заводом "Мотор Січ".

"Ми хочемо домовитися з новими власниками про наші взаємини, вони хочуть підписати нові ліцензійні договори. Тому ще два місяці буде така ситуація. Використовуємо цей час для конкретизації", - підкреслив Абромавичус.

Керівник Укроборонпром також заявив що завод має контролювати держава.

"Я не знаю, яке рішення прийме АМКУ, все знаходиться в юридичній площині, але я вважаю, що компанію "Мотор Січ" держава повинна контролювати.

...Я впевнений, що в такій чутливій тематиці з інтелектуальної власності по критичному експорту держава повинна мати останнє слово.

Я вважаю, що в підсумку ми повинні прийняти такий же закон, як і в інших розвинених країнах, коли при покупці іноземними інвесторами таких критично важливих підприємств держава має право вето", - сказав керівник оборонного концерну.

Нагадаємо:

21 листопада Антимонопольний комітет відклав винесення рішення про розгляд заявки китайської Skyrizon і Укроборонпрому про покупку контрольного пакету акцій запорізького заводу "Мотор Січ".

Раніше повідомлялось, що приватний підрядник з питань безпеки та неофіційний радник президента США Трампа Ерік Прінс веде перевогори щодо купівлі українського концерну "Мотор Січ".

Запорізький завод бізнесмена В'ячеслава Богуслаєва "Мотор Січ" – один із провідних світових виробників двигунів для авіаційної промисловості.

25 серпня директор зі зв'язків з громадськістю ВАТ "Мотор Січ" Анатолій Малиш повідомив, що китайські Skyrizon і Xinwei Group вже подали на узгодження в Антимонопольний комітет України угоду з купівлі понад 50% акцій "Мотор Січі".

Видання "The Wall Street Journal" із посиланням на джерела в американській адміністрації повідомляло, що США намагаються завадити придбанню китайською компанією українського заводу "Мотор Січ", адже це в рази підвищить оборонні позиції Китаю.

28 серпня радник президента США Джон Болтон заявив у Києві про ризики продажу частини української "Мотор Січі" китайцям. Він сказав, що Китай веде нечесну гру в США й краде військові технології.

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович