03.11.2022 07:19
Просмотров: 729

Андрій Данилко продає на аукціоні Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі: фото

Андрій Данилко продає на аукціоні Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі: фото

Український артист Андрій Данилко презентував на аукціоні Sothebyʼs унікальний лот – Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску, на якому Фредді Мерк’юрі їздив до останніх днів життя. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Данилка у Facebook. Всю суму від продажу авто він планує пожертвувати на будівництво реабілітаційного центру в Україні.

Андрій Данилко продає на аукціоні Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі: фото

Ключові факти

▶️ Аукціон відбудеться 5 листопада в Лондоні. «Авто стане особистим внеском артиста у створення сучасного центру реабілітації та протезування й центральним лотом на найграндіознішому аукціоні Sothebyʼs за всю історію», – йдеться у повідомленні.

▶️ За словами Данилка, колись він купив цей знаковий автомобіль, щоб подарувати його музею Queen або зробити частиною великої експозиції в Україні. Але зараз, у складний для України час, вирішив, що сріблястий Rolls-Royce «стане інвестицією в майбутнє країни».

▶️ Аукціонний дім не бере свій відсоток, як це буває зазвичай, і всі 100% суми перекаже на благодійну мету – безоплатну допомогу в Україні за найновішими медичними стандартами для дорослих і дітей, що постраждали внаслідок війни.

Контекст

Планується, що реабілітаційний центр в Україні Superhumans розпочне роботу вже на початку 2023 року. Для будівництва команда Superhumans залучає підтримку благодійників з усього світу. Проєкт уже підтримали Стінг та його дружина Труді, британський бізнесмен Річард Бренсон, перша леді Олена Зеленська, американський актор Лієв Шрайбер, а тепер і новий амбасадор Андрій Данилко.

Rolls-Royce фронтмен групи Queen придбав у 1979 році. Але сам за кермо не сідав, а користувався послугами найманого водія. Після смерті знаменитого вокаліста в 1991-му машину успадкувала його сестра Кашміра.

Данилко купив авто Мерк’юрі у 2013 році, але так і не зміг ввезти його до України. Весь цей час він платив за паркування машини у Лондоні. Пробіг машини становить близько 100 000 км.

У травні на аукціоні у німецькому Штутгарті продали автомобіль Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe 1955 року за €135 млн. Воно стало найдорожчим з будь-коли проданих, заявили представники Sothebyʼs.

Джерело: forbes.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович