30.05.2020 07:45
Просмотров: 829

Бізнес почувається трішки ліпше - економічний огляд від НБУ

Бізнес почувається трішки ліпше - економічний огляд від НБУ

Бізнес почувається трішки ліпше, світові ринки пожвавилися, а українці активніше шукають роботу. Про це та інше – у нашому традиційному економічному огляді тижня. Ось на що ми звернули увагу:

Економічна активність відновлюється. Активізувався малий та середній бізнес, зокрема кафе, ресторани, а також інші представники сектору послуг. Зросла кількість реєстрацій ФОП. Водночас у промисловості поки досить слабкі результати. Про це свідчать показники виробництва електроенергії, які не надто змінилися з квітня.

На світових ринках також відчувається певне пожвавлення. Дещо подорожчала нафта, яку ми імпортуємо, але зросла й вартість руди, яку ми експортуємо. Підвищився інтерес інвесторів до ризикових активів, що призвело до зміцнення більшості валют ринків, що розвиваються.

Український валютний ринок – без особливих сюрпризів. Гривня коливалася на рівнях близько до 27 грн за долар США. Попит переважно балансувався пропозицією. Втім, Національний банк в окремі дні мав можливість викуповувати валюту в резерви.

Дохідність державних облігацій України (ОВДП) на вторинному ринку знизилася практично до докризових рівнів. Цьому сприяло зниження облікової ставки та запровадження НБУ додаткових інструментів з підтримання ліквідності банківської системи.

Ціни на продукти харчування майже не змінилися. Подорожчання виробів з борошна та фруктів було компенсоване зниженням цін на свинину, овочі та шоколад.

Інтерес громадян до пошуку роботи вийшов на докарантинний рівень. Попит на робочу силу також відновлювався у всіх сферах, але все ще суттєво нижчий, ніж раніше. Тому кількість зареєстрованих безробітних продовжила зростати.

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович