17.08.2017 09:30
Просмотров: 833

Чистий прибуток Ощадбанку за перше півріччя 2017 року становить 306 млн. грн

Чистий прибуток Ощадбанку за перше півріччя 2017 року становить 306 млн. грн Діяльність Ощадбанку протягом 1-го півріччя 2017 року було спрямовано на імплементацію стратегії розвитку та дорожньої карти трансформацій, передбаченої угодою про стратегічну співпрацю між Ощадбанком та ЄБРР, на забезпечення конкурентоздатних позицій на банківському ринку України за ключовими показниками за рахунок підвищення прибутковості, на підвищення операційної ефективності та якості надання послуг.
Ключові фінансові показники за перше півріччя 2017 року
•         Активи – зросли на 9,6 млрд. грн., або на 4,6%,  і на  01.07.2017 досягли   220,3 млрд. грн.
•         Кредитно-інвестиційний портфель – загальний обсяг збільшився на 5,6 млрд грн., або на 3,9%,  та становить 149, 2 млрд. грн.
•         Власний капітал – 25,9 млрд. грн., тобто 11,7% пасивів, за перше півріччя 2017 року він збільшився на 10,1 млрд. грн., або на 64,3%. Адекватність регулятивного капіталу становить 12,4% при нормі не менше 10%
•         Операційний дохід – збільшився на 20,3% та становить 4,7 млрд. грн.
•         Чистий прибуток Ощадбанку – 306,0 млн. грн., що більше за отриманий банком чистий прибуток за відповідний період 2016 р. на 22%.   
«Ощадбанк продовжує демонструвати найбільший серед банків України приріст строкових коштів фізичних осіб, підтверджуючи статус лідера ринку ‒ 5,6 млрд. грн., – відзначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. – Усвідомлюючи важливість поступового відновлення кредитування та значну роль зниження вартості кредитування в такому відновленні, Ощадбанк послідовно проводить політику, спрямовану на здешевлення власної ресурсної бази. Така процентна політика вже надала Ощадбанку можливість знизити ставки кредитування для підприємств України, в тому числі для тих, що мають принципове значення для економіки країни. Наразі Ощадбанк залишається одним із лідерів кредитування реального сектора економіки України і посідає друге місце серед банків України».
Структура зобов’язань Ощадбанку характеризувалась диверсифікацією джерел залучених коштів у бік зростання частки коштів клієнтів та зниження частки залучених коштів від банків. Слід зазначити, що в квітні 2017 року зобов’язання перед НБУ були достроково погашені банком у повному обсязі.
Продовжилась співпраця Ощадбанку та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у рамках підписаного Меморандуму порозуміння між Урядом України, АТ «Ощадний банк України» та ЄБРР щодо підтримки реформ Ощадбанку та його підготовки до приватизації. Стратегічне партнерство з ЄБРР спрямовано на комплексну трансформацію корпоративного управління, операційної та фінансової моделей банку. Розпочато проект із технічної допомоги з боку ЄБРР  щодо підвищення ефективності кредитування малого та середнього бізнесу. За перше півріччя клієнтами Ощадбанку стало понад 12 тис. представників ММСБ.
Завдяки Програмі сприяння торгівлі ЄБРР, що була впроваджена з метою стимулювання зовнішньоторговельних зв’язків між країнами Центральної та Східної Європи та СНД, Ощадбанком розпочато проведення операцій з торговельного фінансування (під гарантії ЄБРР) з провідними банківським установами світу. Також було розпочато проект із технічної допомоги з боку ЄБРР щодо підвищення ефективності кредитування малого і середнього бізнесу.
Триває співпраця Ощадбанку з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) з метою кредитування за зниженими ставками українських підприємств малого та середнього бізнесу, проектів у галузі енергоефективності, охорони довкілля та інші пріоритетні проекти розвитку місцевого приватного сектора за рахунок кредитних коштів ЄІБ.
 Ощадбанк утримує провідні позиції на ринку за рядом основних показників
•         за обсягом власного капіталу – І місце
•         за обсягом регулятивного капіталу ‒ ІІ місце
•         за обсягами активів – ІІ місце
•         за строковими депозитами клієнтів – ІІ місце
•         за  обсягом чистого комісійного доходу - ІІ місце
25 липня рейтинговим  агентством Fitch Ratings підвищено рейтинг фінансової стійкості Ощадбанку (Viability Rating, РФС) Ощадбанку до «b-». Довгостроковий рейтинг емітента (Long-Term Foreign-and Local-Currency Default Rating) підтверджено на рівні «В-» із стабільним прогнозом, короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підтверджено – на рівні «В».  Національний довгостроковий рейтинг підтверджено на рівні «АА (ukr)» із стабільним прогнозом.

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Ощадбанк

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович