15.09.2020 10:00
Просмотров: 705

Чому Національний банк у вересні знову вирішив зберегти облікову ставку на рівні 6%?

Чому Національний банк у вересні знову вирішив зберегти облікову ставку на рівні 6%?

Чому Національний банк у вересні знову вирішив зберегти облікову ставку на рівні 6%? Що обговорювали на Комітеті з монетарної політики (КМП) напередодні ухвалення цього рішення? Як розподілилися голоси членів КМП? Відповіді – у нашій традиційній публікації Дискусії членів КМП.

Усі члени КМП, що взяли участь у дискусії – дев’ять з дев’яти – погодилися, що НБУ слід зберегти облікову ставку на рівні 6% річних.

Члени КМП також були одностайними в тому, що попередні зниження ключової ставки ще не повністю відобразилися у ставках банків за депозитами та кредитами. Трансмісія триває. Навіть за незмінного рівня облікової ставки, монетарна політика Національного банку залишатиметься стимулюючою.

На користь утримання ставки на незмінному рівні також свідчить погіршення інфляційних очікувань населення, підприємств та фінансових аналітиків, яке відбулося у серпні. Очікувана інфляція значно перевищує цільовий рівень інфляції НБУ.

Подальша динаміка ключової ставки буде залежати насамперед від розвитку ситуації з поширенням COVID-19.

Збільшення рівня захворюваності на коронавірус в Україні упродовж останніх місяців не вплинуло на темпи відновлення економічної активності. Утім, є ризик, що нова хвиля COVID-19 може стримати споживчий попит і загальмувати пожвавлення в секторах, які орієнтовані на внутрішній ринок, насамперед сектор послуг.

Тож якщо негативний вплив коронавірусу на споживчий та інвестиційний попит посилиться, Національний банк зможе надати економіці додатковий імпульс для зростання. З іншого боку, на ймовірне посилення інфляційних ризиків Національний банк також готовий реагувати.

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович