16.08.2020 10:05
Просмотров: 1041

Денис Улютін: Зростання податкових надходжень вдалося досягти завдяки ефективній роботі в напрямку боротьби з податковим шахрайством та запобіганню використання схем формування фіктивного податкового кредиту

Денис Улютін: Зростання податкових надходжень вдалося досягти завдяки ефективній роботі в напрямку боротьби з податковим шахрайством та запобіганню використання схем формування фіктивного податкового кредиту

Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін взяв участь в роботі колегії Державної податкової служби України (ДПС), в ході якої обговорено та прийнято рішення щодо перспектив і найважливіших напрямів діяльності органу.

Міністерство фінансів відмітило позитивні тенденції останніх місяців щодо темпів зростання податкових надходжень. По платежах загального фонду державного бюджету, закріплених за ДПС, за січень–липень 2020 року надійшло 299,4 млрд грн. Затверджений показник виконано на 101,3%, або +3,8 млрд грн.

Розпис з податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (сальдо) виконано на 123,5%, або +11,2 млрд грн.

«Такого результату вдалося досягти, в тому числі, завдяки ефективній роботі в напрямі боротьби з податковим шахрайством та запобіганню використанню схем формування фіктивного податкового кредиту.

Водночас, важливо наголосити, що для забезпечення надолуження сум невиконання у січні-квітні запланованого обсягу надходжень загального фонду державного бюджету, слід зберегти до кінця цього року досягнуті темпи перевиконання податкових надходжень», - наголосив під час виступу Денис Улютін.

Також Перший заступник Міністра додав, що особливої уваги слід приділити питанням реформування податкової служби, що передбачені низкою програмних документів Уряду, міжнародними зобов’язаннями України та перебувають на контролі в Мінфіні, зокрема:

1. Виконання заходів, передбачених Меморандумом про економічну та фінансову політику з МВФ, а саме:

● подальша реорганізація та функціонування ДПС як єдиної юридичної особи;

● вдосконалення, спрощення та діджиталізація процесів для зменшення адміністративних витрат платників податків (вдосконалення функціоналу Електронного кабінету платника податків, розробка концепції та методології впровадження електронних перевірок, e-аудит);

● створення централізованого підрозділу управління ризиками, який відбиратиме справи для перевірки (включаючи перевірки відшкодування ПДВ) для аудиторських підрозділів та скасування системи планових податкових перевірок.

2. Належне функціонування і поширення програмних реєстраторів розрахункових операцій та можливості видачі електронних розрахункових документів.

3. Забезпечення функціонування системи електронної акцизної марки для запровадження електронного контролю за обігом алкогольних напоїв та неухильне дотримання строків, визначених Планом щодо впровадження електронної акцизної марки, реалізацію якого доручено ДПС.

4. Своєчасне запровадження єдиного рахунку для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

5. Забезпечення виконання взятих Україною на себе міжнародних зобов’язань та запровадження процедур щодо обміну інформацією з компетентним органом США в межах реалізації Угоди FATCA.

6. Заходи з детінізації економіки та боротьба з податковим шахрайством:

● проведення якісної аналітичної роботи з метою ідентифікації незаконних схем ухилення від оподаткування та вжиття заходів щодо їх ліквідації;

● запобігання формуванню несумлінними платниками незаконного податкового кредиту шляхом удосконалення процедур та алгоритмів зупинення реєстрації податкових накладних.

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович