07.06.2021 10:20
Просмотров: 857

Дистанційка: люди вимагають право не читати листи у неробочий час

Дистанційка: люди вимагають право не читати листи у неробочий час

"За останній рік робота стала напруженішою", - каже Клер Муллалі.

"Доводиться постійно перевіряти електронну пошту, відповідати на відеодзвінки та бути на зв'язку у будь-який час дня. Тому стає дедалі важче провести межу між роботою та приватним життям".

Клер, консультантка з інформаційних технологій з Північної Ірландії, стверджує, що ситуація, з якою стикнулася вона та мільйони інших людей, що працюють з дому під час пандемії, "не є прийнятною".

Тому британська профспілка Prospect закликає уряд встановити норми для роботи з дому, надавши працівникам законне право "відключатися".

Нова норма заборонила б керівникам "регулярно писати електронні листи або телефонувати" у позаробочий час.

Будь-які листи, надіслані у цей час, також можуть бути автоматично видалені. Це дозволить працівникам не перевіряти постійно свою поштову скриньку у позаслужбовий час.

Представник Prospect Ендрю Пейкс каже, що "цифрові технології захистили нас під час пандемії, але для мільйонів людей робота з дому виглядала, наче ти живеш в офісі, що впливає на їхнє психічне здоров'я".

Національна служба статистики виявила, що 35,9% британців хоча б частково працювали з дому.

У середньому вони працювали понаднормово та без оплати по шість годин на тиждень, додає він.

Чотири роки тому право на відключення узаконили у Франції. Там компанії мають встановлювати "певні робочі години" для "дистанційних працівників".

Минулого місяця Ірландія також запровадила правила, згідно з якими роботодавці мають "нагадувати людям, ... що немає потреби відповідати на електронні листи у неробочий час".

Prospect, до складу якого входять інженери, науковці, менеджери та держслужбовці, хоче, щоб уряд Британії додав аналогічні заходи до закону про зайнятість, який, як очікують, оприлюднять наприкінці цього року.

"Від вигорання на роботі програють і працівники, і роботодавці, - каже Клер. - Ми повинні дати людям час відключитися та підзарядитися".

Источник: bbc.com

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович