13.08.2020 10:00
Просмотров: 757

Дмитро Сенниченко: Приватизація виведе спиртову галузь з тіні

Дмитро Сенниченко: Приватизація виведе спиртову галузь з тіні

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко заявив під час проведення виставки «АгроЕкспо 2020» про готовність Фонду розпочати процес приватизації об'єктів ДП «Укрспирт», пропозиції щодо приватизації 12 з яких вже передані Фонду.

За його словами, донедавна Україна разом із Білоруссю були єдиними у світі країнами з державною монополією на виробництво спирту. Це призвело до того, що за останнє десятиріччя виробництво легального харчового спирту в Україні скоротилося в чотири рази, а частка його тіньового обороту зросла з 10% загального споживання в 2007 році до 55% у 2019.

Проте, тепер ситуація зміниться кардинально – Україну чекає демонополізація галузі та масштабна приватизація об’єктів ДП «Укрспирт».

Ці об’єкти є унікальними для залучення інвестицій, адже нормами чинного законодавства передбачено єдиний спосіб для приватного інвестора розпочати виробництво спирту в Україні – стати власником об’єкту ДП «Укрспирт» на прозорому приватизаційному аукціоні.

«Приватизація об’єктів спиртової галузі на першому етапі передбачає виставлення на прозорі аукціони об’єктів ДП «Укрспирт». Загальна кількість об’єктів, готових до приватизаційного процесу – 41. Потенційні інвестори галузі виробництва спирту – це не лише виробники харчових спиртів, але й фармацевтичні компанії, виробники автомобільного палива та агрокомпанії, які зацікавлені в переробці власної продукції», – розповів Дмитро Сенниченко.

Голова Фонду державного майна України також акцентував увагу на тому, що ключовою умовою успішної приватизації активів спиртової галузі є якнайшвидше затвердження Урядом Програми реформування і розвитку спиртової галузі, в якій будуть передбачені процедура та умови проведення продажу.

Потенційні інвестори вже висловили свою зацікавленість у приватизації спиртових активів, інформацію про частину з яких вже опубліковано на сайті www.privatization.gov.ua. Зі свого боку Фонд державного майна гарантує якісну підготовку об’єктів до приватизації, організацію та супроводження прозорих аукціонів.

«Приватизація об’єктів ДП «Укрспирт» розпочинається. Чекаємо на нових інвесторів», – резюмував Дмитро Сенниченко.

Источник: spfu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович