10.04.2019 07:30
Просмотров: 900

Експорт харківських підприємств до країн ЄС зріс на 30% (ВІДЕО)

Експорт харківських підприємств до країн ЄС зріс на 30% (ВІДЕО)

Цьогоріч Європейський інвестиційний банк виділив на розвиток малого та середнього бізнесу в Україні 1,5 мільярди євро.

У Харкові – форум, присвячений підтримці місцевих підприємців. Як повідомили в облдержадміністрації, у регіоні – 240 тисяч представників малого та середнього бізнесу. Протягом минулого року, за словами голові області Юлії Світличної, експорт продукції підприємств регіону до країн Євросоюзу зріс на 30%.

Юлія Світлична, голова ХОДА

Ми допомагаємо підприємцям робити те, що вони вважають за потрібне. Але для того, щоб бути більш результативними, звичайно, нам потрібні нові можливості і потрібен пошук нових шляхів. В тому числі і використання нових можливостей дешевих ресурсів, впровадження нових технологій, пошук нових взаємозв’язків або пошук інвестиційного стимулу.

Губернаторка підкреслила: продуктивна співпраця з Євросоюзом триває вже декілька років. Як результат – оновлення електротранспорту, будівництво нових станцій метро та відновлення медичних комплексів. Голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі повідомив: на Харківщині планують впровадити програми, спрямовані на покращення життя людей.

Хюг Мінгареллі, голова представництва ЄС в Україні

Губернаторка області докладає величезних зусиль для того, щоб розвивати регіон і зокрема малий та середній бізнес. І зі свого боку, звичайно, ми намагаємося допомогти в цьому. І для цього ми запропонували і імплементуємо зараз цілу низку програм, що стосуються розвитку медичної сфери, малого та середнього підприємництва та інші програми.

Цьогоріч Європейський інвестиційний банк виділив на підтримку малого та середнього бізнесу більше ніж 1,5 мільярда гривень.

Жан-Ерік де Загон, голова Українського представництва Європейського інвестиційного банку

Чому інвестиційний банк стільки уваги приділяє малому і середньому бізнесу? Тому що в Європі дві треті всіх робочих місць вони саме відносяться до малого та середнього бізнесу.

Також зазначили, що за кілька місяців планується удосконалення окремих медичних закладів регіону. За словами Мінгареллі, Харківщина також має можливості розвитку в сферах машинобудівництва, інформаційних технологій та аерокосмічній індустрії. Тому обговорюватимуть створення більшої кількості програм обміну для студентів та науковців.

Источник: objectiv.tv

Автор: Вікторія Бондаренко

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович