23.03.2020 13:03
Просмотров: 1032

Франція надала концерну “Укроборонпром” 900 тисяч євро на оплату послуг міжнародних консультантів

Франція надала концерну “Укроборонпром” 900 тисяч євро на оплату послуг міжнародних консультантів

Уряд Франції засвідчив свою підтримку інституційної реформи Укроборонпрому, виділивши значну фінансову підтримку на консультаційні послуги міжнародних експертів, які братимуть участь у розробці цільової моделі корпоративного управління Концерну.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Своєю чергою Посол Франції в Україні пан Етьєн де Понсен наголосив, що “модернізація державних підприємств – це основний пункт реформи публічного сектору в Україні”.

“Керівництво Укроборонпрому було уповноважене українською владою провести глибинну трансформацію цієї стратегічно важливої компанії. Ми розглядаємо посилення та оптимізацію корпоративного управління Укроборонпрому як відправну точку для підвищення його виробничої та економічної ефективності. І саме на цьому Франція вирішила сконцентрувати свою технічну допомогу, фінансування якої здійснюється через спеціальний грант Французького казначейства”, – розповів деталі пан Посол.

Зокрема, технічну допомогу Франції буде спрямовано на діагностику поточної системи корпоративного управління Концерну та розробку документів, необхідних для запровадження корпоративного управління за міжнародними стандартами на усіх підприємствах, якими управляє Концерн.

“Наша кінцева мета – створення потужних, політично-незалежних секторальних холдингів на базі провідних підприємств-учасників Укроборонпрому з прозорою та ефективною системою управління. Саме тому ми потребували незалежного аналізу поточного стану справ та високо цінуємо співпрацю з Урядом Франції. Близько 900 000 євро, які передбачені на оплату послуг провідних міжнародних консультантів, – це дійсно суттєва допомога, яка дозволить залучити додатковий інтелектуальний капітал до реформи Концерну”, – зазначив генеральний директор Айварас Абромавичус.

За словами Абромавичуса, в Укроборонпромі вже завершено багатофакторну тріаж-оцінку підприємств-учасників Концерну, яка визначила роль кожного активу в обороні країни, наявні проблеми, їх експортний та інтелектуальний потенціал. За результатами цієї оцінки в Концерні переконані, що в майбутній моделі корпоративного управління Концерном мають бути відокремлені функції розвитку потужних підприємств та оздоровленням решти активів.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

27.03.2024 07:00    158
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович