16.10.2021 08:43
Просмотров: 750

Харківський авіазавод планує самостійно провести заміщення російських комплектуючих на літаках Ан-74

Харківський авіазавод планує самостійно провести заміщення російських комплектуючих на літаках Ан-74

У Харкові планують самостійно провести імпортозаміщення російських комплектуючих на літаках Ан-74 різних модифікацій.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) оголошує конкурс на посаду головного конструктора, завданням якого буде імпортозаміщення російських комплектуючих на українських літаках Ан-74, повідомив у інтерв’ю новинному ресурсу «Depo.Харків» генеральний директор підприємства Олександр Кривоконь, відповідаючи на питання, чи можливо виготовляти Ан-74 без російських комплектуючих.

За словами генерального директора, на заміщення російських комплектуючих потрібно приблизно три роки.

“Це можливо, приблизно – три роки. Що ми для цього робимо? КБ-утримувач на сьогодні – ДП «Антонов». І на Ан-74, і на Ан-140. Перед ДП «Антонов» стоять вагомі завдання під Ан-178. Увесь конструкторський потенціал займається імпортозаміщенням цієї машини. До нас черга не дійде. Представники ДП «Антонов» заявляють, що потрібно 5 років і 158 мільйонів доларів для модернізації та імпортозаміщення Ан-74. У нас ні цього часу, ні таких грошей немає, – сказав Кривоконь. – Тому ми розраховуємо лише на себе. Зараз ми шукаємо головного конструктора, котрий має своє бачення, концепцію. Ми переформатували КБ, назвали його іменем К. Калініна. Маємо сертифікати, ми не просто КБ, а розробники. Наразі прагнемо отримати додатковий сертифікат на Ан-74 і Ан-140, щоб самі могли зробити модернізацію та імпортозаміщення”.

Харківський авіазавод планує самостійно провести заміщення російських комплектуючих на літаках Ан-74

“Харківські літаки Ан-74 мають до 60% російських комплектуючих”, – повідомив генеральний директор ХДАВП.

Згідно повідомлення пресслужби харківського авіаційного підприємства, 27-30 вересня Олександр Кривоконь перебував з робочим візитом у Республіці Єгипет. У рамках відновленого єгипетського контракту сторони обговорили робочі етапи співробітництва.

ХДАВП уже виконало дві поставки запчастин і блоків до Єгипту для відновлення літака Ан-74. Цього разу домовлено про закупівлю нових деталей. Також йшлося про відновлювальні роботи літака на базі ХДАВП.

Харківський авіазавод планує самостійно провести заміщення російських комплектуючих на літаках Ан-74

Єгипетська сторона підтвердила необхідність прибуття ремонтної бригади авіапідприємства. 7 жовтня харків’яни відлітають до Єгипту, де протягом місяця будуть відновлювати Ан-74, виготовлений свого часу на ХАЗі. Наприкінці листопада очікується прибуття цього літака на технічне обслуговування до Харкова.

Окрім цього, домовлено про створення ремонтного центру в Єгипті, навігаційного класу, навчального центру та лабораторного комплексу для перевірки працездатності блоків єгипетських літаків. Під час перемовин обговорювалося питання модернізації єгипетського Ан-74 та можливість поставки нового літака виробництва ХДАВП.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович