22.10.2019 10:36
Просмотров: 1004

Як змусити роботодавців платити зарплати прозоро, а не в конвертах

Як змусити роботодавців платити зарплати прозоро, а не в конвертах

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулося засідання робочої групи.

Микола Бабенко, секретар Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Данило Бондар, заступник керівника секретаріату комітету, Юлія Гришина, член Комітету з питань освіти, науки та інновацій.

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулося засідання робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту закону України про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України (№ 1233).

Під час обговорення йшлося про те, як знайти оптимальну модель, щоб роботодавцям було економічно вигідно працювати прозоро, у правовому полі, а не виплачувати найманим працівникам зарплати у конвертах. Це передбачають і міжнародні зобов’язання України, зокрема, ратифіковані Верховною Радою дві міжнародні конвенції щодо трудових відносин та Угода про асоціацію з ЄС, де наша держава зобов’язалася забезпечити рівні умови праці для всіх суб’єктів господарювання.

У європейських країнах діють жорсткі штрафні санкції за неофіційне працевлаштування без трудових договорів. Зокрема, у Голландії штрафи сягають майже 10 тисяч євро. Чинне вітчизняне законодавство також передбачає штрафні санкції для роботодавців за неофіційне працевлаштування і чималі — аж до 200 тисяч гривень. Представники бізнесу, профспілок та правники вважають такі санкції аж надто великими, адже це вже фактично не попередження, а покарання. Щоб уникнути оподаткування, підприємці нерідко вдаються до тіньових схем і навіть кримінальних злочинів. Приміром, як розповів керівник департаменту правового захисту ФПУ Дмитро Лях, були випадки у великих агрохолдингах, коли у робітників, котрі приїхали на заробітки з інших областей, відбирали паспорти і навіть після роботи приковували до батареї, щоб нікуди не втекли. А коли приїжджала з перевіркою прокуратура, фірми кудись зникали, а наступного дня реєструвалися нові структури.

Законопроектом передбачається, що перед застосуванням штрафів інспектор праці має спочатку винести роботодавцю, у котрого є «тіньові» робітники, попередження. Хоча ця норма є найбільш дискусійною. На думку представників Мінсоцполітики, попередження взагалі є недоречним, а варто одразу штрафувати. Народний депутат України Юлія Гришина запропонувала запровадити замість попередження — письмовий припис для роботодавців, із зазначенням терміну ліквідації виявленого порушення. «З економічної точки зору нам ще дуже далеко до європейських країн, — зауважила парламентарій. — Сьогоднішні штрафи є завеликі, що спричиняє корупцію серед інспекторів Держпраці»

Коментар

Голова робочої групи — секретар Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Микола БАБЕНКО (депутатська фракція політичної партії «Слуга народу»):

— Ми обговорюємо питання пом’якшення відповідальності суб’єктів господарювання — великого, середнього та малого бізнесу — за правопорушення у сфері трудових відносин. Основна проблема полягає в тому, що упродовж останнього року було значно підвищено штрафні санкції для підприємств за нелегальне працевлаштування чи інші порушення трудового законодавства. Наприклад, якщо приходить інспектор праці й виявляє або вважає, що він виявив неоформлені трудові відносини, на підприємця накладається штраф у розмірі 200 тисяч гривень за кожну неоформлену особу. Однак досить часто підприємці чи підприємства наймають людей не за трудовим договором, а, наприклад, за договором підряду чи за цивільно-правовою угодою. Окрім розміру штрафу, є також проблема в тім, що рішення про накладення чи не накладення штрафу — це суб’єктивне рішення інспектора з праці, що породжує величезну корупцію. А фізична особа-підприємець, якщо на нього накладають штраф, відповідає всім своїм майном. Це означає, що людині необхідно продати машину чи квартиру для того, щоб сплатити штраф. Тому сьогодні ми намагаємося знайти баланс, щоб, з одного боку, зменшити корупцію в цій сфері, а з іншого — щоб не знищувати малий і середній бізнес. Звісно, люди мають бути офіційно працевлаштовані, адже це, по-перше, — гарантії їхніх трудових прав, а по-друге — доходи до держбюджету. Розглядаємо пропозиції, щоб зменшити штрафи у рази і зробити окрему систему штрафів для платників на спрощеній системі оподаткування і для всіх інших суб’єктів підприємництва. Для ФОПів пропонується 10 мінімальних зарплат (мінімальна зарплата нині — майже 4100 гривень), але ми наполягатимемо — не більше чотирьох мінімальних зарплат для ФОПів, а для великого бізнесу — 10 мінімальних зарплат. Однак це питання, як і чи потрібно виносити спочатку попередження роботодавцям, дискусійне, його ще має затвердити комітет і Верховна Рада.

Источник: golos.com.ua

Фото Сергія Ковальчука

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    912
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович