17.02.2023 14:00
Просмотров: 8679

Як знайти роботу. Поради від Jooble

Початок шляху до бажаної роботи - розуміння, як влаштовуватися на роботу. Підготовче дослідження можливих роботодавців, грамотно складене резюме та активне спілкування допоможуть запрошенню на співбесіду.

Як знайти роботу. Поради від Jooble

Важливо чітко визначити, яку роботу ви хочете. Продумайте, чим ви хочете займатися, що очікуєте від робочого місця, і які потреби зможете задовольнити, переглядаючи відкриті вакансії на сторінці Робота Харків. Щоб визначитися, необхідно врахувати наступне.

В якій галузі ви хочете зробити кар'єру?

Потрібно знайти роботу, яка буде для Вас викликом та приносити гарну віддачу. Дуже важливо зрозуміти не тільки що ви хочете робити, а й чого не хочете.

Навички

Визначте, які навички та якості необхідні для конкретної позиції. Усвідомлення того, що ваші знання та вміння можуть бути корисними та використані, є головним фактором задоволення від роботи. Якщо ви визначили, чому потрібно навчитися, а які навички розвинути, ви зможете вирішити, чи варте цих зусиль ця робота.

Знання користування комп'ютером та різними програмами, досвід роботи з даними та іншу корисну інформацію.

Зарплата

Продумайте питання зарплати, бонусів та кар'єрного росту. Будьте чесні та реалістичні. Якщо вам потрібна медична страховка та конкретний дохід щомісяця, розглядайте лише ті посади, які можуть це забезпечити.

Проведіть підготовчі дослідження

Перед розсилкою резюме та супровідних листів, ознайомтеся з інформацією про компанії, в які плануєте їх відправлення.

З'ясуйте, які у потенційних роботодавців вимоги та специфіка. Ця інформація стане у нагоді при складанні супровідних листів та підготовці до співбесіди.

Дізнайтесь про послуги та продукцію компанії

Найчастіше ці відомості можна знайти на сайті компанії та в ЗМІ. Дізнайтеся про відкриті та потенційно можливі вакансії.

Грамотно складіть резюме

Навіть якщо резюме не потрібне для будь-якої позиції, його наявність зі свіжою інформацією про вас додасть солідності в очах роботодавця. Це не тільки данні про вашу освіту та досвід роботи, але й ваші досягнення та навички. У резюме мають бути такі дані:

  • контактна інформація, що включає повне ім'я, номер телефону, електронну пошту та адресу;
  • перелік освітніх установ, роки вступу та закінчення, наявний ступінь та сертифікати;
  • назва курсів, які ви проходили відповідно до спеціальності.

Відомості про роботу протягом останніх років

Врахуйте, що часта зміна роботи та різних професій протягом незначного проміжку часу може викликати додаткові питання. Вкажіть дати, найменування компанії, посаду та короткий опис діяльності.

Вийдіть на контакт із роботодавцем

Найімовірніше вас відправлять до співробітника відділу кадрів. Якщо у компанії є вакансії, дізнайтеся, чи потрібно вам надати заяву, або достатньо відправити резюме та супровідний лист поштою. Зафіксуйте ім'я та посаду співрозмовника, щоб надалі впевненіше поводитися з ним з питань працевлаштування.

Складіть супровідний лист

Бажано адресувати його конкретній людині, і донесіть у ньому, що ознайомлені зі специфікою роботи саме цієї організації.

Таким чином, ви покажете, що не просто розіслали купу листів різним роботодавцям, а цілеспрямовано займалися дослідженням діяльності організації.

Треба торкнутися наступних тем у листі:

  1. як діяльність організації відповідає вашим уявленням і переконанням;
  2. чому саме ви будете корисні для неї;
  3. яких результатів ви хочете досягти на цій позиції;
  4. які унікальні можливості дозволяють вам претендувати на цю посаду;
  5. у чому полягає особистий інтерес до цієї позиції.

Думка третьої сторони

Зверніться до друга або члена сім'ї з проханням прочитати резюме та супровідний лист. Можливо вони вкажуть на недоліки, інформацію, яку варто перефразувати.

Порада від того, хто має досвід роботи в даній сфері

Переговоріть зі співробітниками відділу кадрів, дізнавшись які саме характеристики співробітників потрібні компаніям в області, що цікавить.

Надайте рекомендації

Намагайтеся заздалегідь отримати професійні рекомендації з минулих місць роботи. Достатньо мати 3 рекомендації. 2 з них від колишніх колег і тих, хто знає ваші ділові та особисті якості, та їх застосування у роботі. Переконайтеся, що в рекомендаціях вказано актуальну контактну інформацію, що включає повне ім'я, електронну пошту, адресу, номер телефону, посаду та місце роботи.

Подавайте звернення одним із трьох способів:

  • Особистим. Доставте особисто підготовлений пакет документів до організації. Необхідно дізнатися заздалегідь, коли ведеться прийом документів. Після прибуття уточніть, коли можна поговорити зі співробітником відділу кадрів і спробуйте особисто передати документи. Таким чином ви дозволите повноцінніше пов'язати вашу зовнішність та ваші дані. Необхідно виглядати гідно і подати свою кандидатуру з кращого боку.
  • Онлайн. Онлайн звернення розрізняються поданням конкретної анкети-форми, або ж потрібно надіслати резюме, супровідний лист та рекомендації. Деякі підприємства вказують конкретну електронну адресу відділу кадрів, на яку приймають заявки. Дуже важливо чітко дотримуватися рекомендацій. Наприклад, якщо Вас просять вислати резюме в тексті листа, не потрібно надсилати його в додатку.
  • Поштою. Переконайтеся, що дотримано всіх норм та вимог щодо надсилання подібної кореспонденції, та вказано ім'я співробітника відділу кадрів.

Будьте на зв'язку

Отримайте підтвердження одержання пакета документів адресатом, і його розглянули, ще раз наголосивши на своїй зацікавленості. Не потрібно відразу дзвонити та нав'язуватися, це може створити погане враження.

Зверніть увагу на дату закриття вакансії, не слід дзвонити раніше за вказаний термін. Якщо закритої дати немає, зателефонуйте за тиждень після надання документів.

При спілкуванні зі співробітником відділу кадрів намагайтеся бути максимально доброзичливим та конкретним, уникайте вимогливого тону. Найефективніше дізнатися, чи можна передзвонити через тиждень, якщо з вами не зв'яжуться раніше.


Темы: работа

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович