17.12.2019 06:21
Просмотров: 810

“Жодних домовленостей щодо транзиту немає”, - Нафтогаз спростував фейки про угоду з РФ

“Жодних домовленостей щодо транзиту немає”, - Нафтогаз спростував фейки про угоду з РФ

Українська та російська сторони не мають жодних, навіть попередніх, домовленостей щодо майбутнього транзиту російського газу через газотранспортну систему України

Про це повідомили у пресслужбі Нафтогазу.

Українська компанія спростувала інформацію, поширену деякими ЗМІ щодо досягнення “попередніх домовленостей щодо транзиту”.

“Росіяни почали активніше обговорювати питання майбутніх газових відносин з нами і новим Оператором ГТС. Це прогрес, але до практичних угод ще далеко”, - повідомили у Нафтогазі.

У компанії повідомляють, що між Україною та Росією продовжуються переговори як на рівні експертів, так і на політичному рівні, за участю представників Єврокомісії.

• Нагадаємо, 28 листопада у Відні відбулися українсько-російські переговори щодо газу.

• До цього прем'єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував ймовірні поставки російського газу.

• Крайній термін для укладення довгострокового контракту на транзит російського газу в Європу через територію України за європейськими правилами і українським законодавством спливає 13 грудня.

• 18 листопада у Газпромі заявили, що надіслали Нафтогазу офіційну пропозицію про укладання нової угоди на транзит газу на 1 рік або продовження чинних контрактів. Умовою цього є відмова України від претензій до Газпрому в межах перемоги у Стокгольмському арбітражі, а також від штрафу, який на Газпром наклав український Антимонопольний комітет.

• Україна потенційно може погодитися на пряме постачання газу з Росії після 4 років відмови після виплати Газпромом свого боргу перед Нафтогазом за рішенням Стокгольмського арбітражу, повідомив міністр енергетики Оржель.

• 13грудня ЗМІ повідомляли, що представники Нафтогазу та Газпрому почали переговори щодо транзиту російського газу через газотранспортну систему України у Відні.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: газ, Украина

Читайте ещё:

04.01.2024 07:39    274
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович