23.06.2019 06:44
Просмотров: 957

Китайські інвестори готові брати участь в приватизації Укрпошти

Китайські інвестори готові брати участь в приватизації Укрпошти

Великі китайські компанії зацікавлені в частковій приватизації Укрпошти, заявив гендиректор поштового оператора Ігор Смілянський.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Ліга.Бизнес.

Як написав Смілянський в Facebook, він представляв компанію на саміті в Китаї, організованому CAINIAO, ключовою компанією в структурі Alibaba Group.

“Склади Alibaba та її логістика будуються в Росії, Бельгії, Латвії, Естонії (і скоро в Африці), але не у нас. У мене були переговори з великими китайськими компаніями. Я зробив все, щоб їх переконати (і вони поки що готові) заходити та навіть брати участь у можливій приватизації Укрпошти, використовуючи цю можливість для себе, щоб зробити транзитний майданчик в Європу і Туреччину”, – повідомив Смілянський.

“Alibaba любить працювати через партнерів і ділити ризики з ними. Але вони хочуть визначеності, зрозумілої стратегії та зрозумілих правил на митниці. Alibaba зараз інтегрує митниці різних країн світу щоб прискорити перевезення вантажів між країнами та зробити її “безшовною”, – пояснив він.

За словами топ-менеджера, Укрпошта входить в топ-15 партнерів Alibaba у світі.

Він вважає, що Україні “потрібно не відстоювати уявне “народне надбання і стратегічні активи”, а зрозумівши, що інвестувати в майбутнє стільки, скільки Китай, ми собі, мабуть, дозволити не можемо, постаратися знайти інший спосіб залишитися релевантними та конкурентоспроможними у світовій економіці — із залученням партнерів, у яких є або гроші, або технології, або і те, і інше”.

Смілянський не вперше висловлюється за приватизацію Укрпошти, хоча б часткову. Для початку потрібно продати 25%-у частку, вважає він.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович