22.03.2023 08:57
Просмотров: 569

Мережу магазинів парфумерії Brocard в Україні і далі контролюють росіяни, – французькі ЗМІ

Мережу магазинів парфумерії Brocard в Україні і далі контролюють росіяни, – французькі ЗМІ

Мережа магазинів парфумерії та косметики Brocard Ukraine, імовірно, і далі контролюється російським бізнесом. Угода про купівлю ритейлера французьким холдингом Philippe Bénacin Holding має ознаки фіктивної з метою уникнення націоналізації українським урядом. Про це йдеться у матеріалі французького видання (https://facta.media/economie/parfums-francais-avec-une-trainee-russe/) Facta Media «Французькі парфуми з російським шлейфом».

Журналісти з’ясували, що бізнесмен Філіп Бенасен, який начебто став новим власником торговельної мережі, до того багато років тісно співпрацював з Тетяною Володіною – власницею російської компанії «Л’Этуаль», до якої входила Brocard Ukraine. Французька філія косметичної корпорації Inter Parfums, Inc., яку очолює Бенасен, до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну була найбільшим постачальником парфумів для російської мережі та наразі продовжує вести бізнес із росіянами.

Автори також звернули увагу, що підготовка та узгодження угоди між французькою та російською сторонами щодо купівлі Brocard відбулися у надзвичайно стислі терміни. Суму угоди тримають у таємниці, а у корпорації Inter Parfums, Inc., співзасновником якої є Філіп Бенасен, взагалі відхрестилися від придбання мережі, що працює в Україні. Інвестицію назвали особистою ініціативою підприємця.

«Незрозуміло що саме, крім вигідної ціни, спонукало успішного французького бізнесмена зробити таку ризиковану інвестицію – придбати мережу магазинів у країні, де триває повномасштабна війна, немає ніякої гарантії, що магазини взагалі працюватимуть у найближчі роки, а жителі цієї країни матимуть змогу купувати косметику класу «люкс»? Не кажучи вже про те, що ця мережа має в Україні проблеми з законом. Станом на червень 2022 року у Brocard не працювала половина торгових точок, ритейлер затримував виплату оренди, мав проблеми з банківськими рахунками», – йдеться у матеріалі.

Крім того, угода є недійсною з точки зору українського законодавства, оскільки Антимонопольний комітет України 16 червня 2022 року офіційно заявив, що не давав дозволу на її проведення, оскільки заморозив розгляд таких дозволів до кінця дії воєнного стану. Також 20 червня Подільський районний суд Києва заборонив перереєстрацію прав власності на корпоративні права Brocard. Незважаючи на це, 2 березня 2023 року голова Бюро економічної безпеки Вадим Мельник заявив, що правоохоронці не знайшли ознак фінансування країни-агресора з боку ритейлера. Починаючи з кінця минулого року, мережа поступово відновлює роботу. Французьке видання припускає, що представникам Brocard вдалося «знайти спільну мову» із кимось з високих українських владних кабінетів.

«Українська влада має довести, що вона має намір серйозно боротися з російським бізнесом, який досі залишається в Україні. Інакше Києву буде дедалі важче переконувати західних партнерів у тому, що вони повинні нести збитки, відмовляючись від співпраці з росіянами», – вважають автори статті.

Джерело: https://t.me/u_now/90520

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    56
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович