16.02.2019 10:34
Просмотров: 1047

Мінфін та ОЕСР проаналізують корпоративне управління в Укренерго

Мінфін та ОЕСР проаналізують корпоративне управління в Укренерго

Міністерство фінансів України та Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) за підтримки Мінекономрозвитку проведуть дослідження системи корпоративного управління Укренерго. Проект був погоджений під час візиту Прем`єр-Міністра України Володимира Гройсмана до Королівства Норвегія в рамках Україно-Норвезького бізнес-форуму 28 січня цього року.

Звіт міститиме огляд реформування сфери управління державними компаніями в електроенергетичному секторі в цілому та безпосередньо кейс Укренерго.

«Такий аналіз дозволить відзначити сильні та виявити слабкі сторони корпоративного управління компанії, визначити ключові перешкоди та ризики, а також спрогнозувати тенденції для подальшого розвитку не тільки Укренерго, але й електроенергетичного комплексу в цілому», - прокоментувала Міністр фінансів України Оксана Маркарова.

ОЕСР проаналізує структуру управління компанії, рівень розкриття фінансової та нефінансової інформації, взаємовідносини з державою, передумови, стан реформування корпоративного управління Укренерго та ключові проблеми і виклики. За основу буде взято Керівництво ОЕСР з корпоративного управління (http://www.oecd.org/corporate/guidelines-corporate... ), яке визнано світовим стандартом з реформування управління в державному секторі.

За результатами аналізу Мінфін, Мінекономрозвитку та Укренерго отримають рекомендації, які стануть основою для подальшого успішного реформування Укренерго. Це дозволить сформувати новий рівень корпоративного управління, а Мінекономрозвитку планує розробити політику власності для "Укренерго", щоби забезпечити прозорість діяльності за світовими стандартами.

Діяльність ОЕСР спрямована на зміцнення та підвищення ефективності економік країн світу та покращення соціально-економічних умов. Принципами корпоративного управління ОЕСР керується більшість країн світу. Вони сформовані на основі аналізу та досвіду розвитку світових економік і пропонують комплексний підхід, який дозволяє зробити управління державним підприємством ефективним, прозорим та запобігти корупції.

Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством «НЕК «Укренерго» 4 лютого 2019 року.

Источник: minfin.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: минфин

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович