03.05.2021 10:07
Просмотров: 745

Мінстратегпром підписав Меморандум про співпрацю з Лігою оборонних підприємств України

Мінстратегпром підписав Меморандум про співпрацю з Лігою оборонних підприємств України

28 квітня Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та голова ГО «Ліга оборонних підприємств України» Олег Висоцький підписали Меморандум про співпрацю.

Метою цього документа є консолідація зусиль Мінстратегпрому та Ліги оборонних підприємств України, спрямованих на забезпечення сталого розвитку оборонно-промислового комплексу та удосконалення державної військово-промислової політики.

«Приватні оборонні компанії на сьогодні відіграють вагому роль у підвищенні обороноздатності країни. Вони є не лише більш гнучкими у задоволенні потреб ринку та потенційних замовників, а й перебувають на вістрі реального впровадження в Україні сучасних технологічних підходів та рішень», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.

Посадовець наголосив, що саме приватні оборонні підприємства виконують значну частину Державного оборонного замовлення і ця тенденція зберігається вже кілька років поспіль.

Згідно з меморандумом, Ліга оборонних підприємств України готуватиме пропозиції до проєктів нормативно-правових актів у сфері ОПК, даватиме правову оцінку профільному законодавству, розроблятиме заходи для підтримки й розвитку вітчизняних виробників продукції і послуг військового та подвійного призначення.

Окрім того, передбачається кооперація громадської організації та Міністерства при реалізації проєктів у галузі розробок та виробництва озброєння та військової техніки. Сторони зобов’язалися спільно проводити консультації, презентації, обговорення, публічні заходи.

Мінстратегпром, зі свого боку, сприятиме участі представників Ліги оборонних підприємств України у заходах за участю органів державної влади.

Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський висловив переконання, що підписання Меморандуму поліпшить комунікацію Мінстратегпрому з авторитетним об’єднанням національних виробників озброєння і військової техніки.

Нагадаємо, Ліга оборонних підприємств України є недержавним об’єднанням виробників озброєння та військової техніки, до складу якого входять понад шістдесят вітчизняних приватних компаній, що займаються випуском оборонної продукції за різними напрямами, зокрема – бронетехніка, безпілотні літальні апарати, засоби радіолокаційного спостереження та радіоелектронної боротьби, засоби зв’язку тощо.

Источник: mspu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, кабмин

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович