30.11.2021 11:14
Просмотров: 850

На які потреби банк видає кредит фізичній особі

Трапляються випадки, коли людини потрібні великі гроші і перед нею постає два шляхи: перший - шукати знайомих, які можуть позичити чималу суму (але охочих може не виявитися). Другий - звернутися до банку для оформлення споживчого кредиту готівкою.

На які потреби банк видає кредит фізичній особі

Сьогодні ми розповімо, на які потреби банк видає кредит фізичній особі та на яку суму можна розраховувати?

На що банк точно дасть гроші

Мета споживчого кредитування - придбання клієнтом товарів, робіт, послуг для задоволення власних потреб. Що це може бути? Витрати на ремонт квартири, капітальний ремонт автомобіля, відпочинок, оплата навчання чи лікування, тобто будь-які витрати, не пов’язані з підприємницькою та іншої професійною діяльністю.

А якщо метою є примноження капіталу, отримання прибутків, вкладення грошей у розвиток бізнесу тощо - така банківська позика не підпадає під ознаки споживчого кредиту. Для цього є окремі кредитні умови для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Портрет ідеального позичальника

Як не дивно, вимоги до позичальника дуже лояльні. Є віковий ценз - від 23 до 73 років. З документів - паспорт та код. Обов’язковою умовою є стаж на останньому місці роботи протягом одного місяця. Для підтвердження фінансового стану ніякі документи не потрібні: до 50 000 гривень, зокрема, “Райффайзен Банк” кредитує без довідки про доходи, якщо особа отримує офіційну зарплату у цьому ж банку.

Видають і більші кредити фізичним особам, але лише за умови підтвердження рівня заробітної плати понад 15 000 гривень на місяць. Ще однією обов’язковою вимогою до позичальника є громадянство України та наявність постійного місця проживання (реєстрації) на території нашої держави.

Розмір споживчого кредитування

За бажанням, особа можна оформити кредитну картку у банку, що дозволяє знімати готівку у банкоматі/касі чи здійснювати платежі у борг на невеликі суми, у межах кредитного ліміту. Для погашення боргу по картці встановлюється точний строк - 57 чи більше днів. Протягом цього часу бажано погасити кредитку повністю, до позитивного балансу, інакше - привіт, відсотки!

Проте розміру кредитного ліміту (у “Райффайзен Банку” він становить 250 000 грн) може не вистачати на заплановані витрати, якщо це, скажімо, лікування за кордоном чи оплата навчання у виші.

Тоді фізичні особи можуть звернутися до банку за готівковим кредитом на суму до одного мільйона гривень. Строк кредитування від 1 до 6 років чи 13-72 місяці. І навіть для такого кредитування немає суворих вимог до позичальника - не потрібні навіть поручителі!

Особа має документально підтвердити факт офіційного працевлаштування та мати “білу” заробітну плату понад 30 000 грн. А також застрахувати власне життя позичальника - страховка сплачується одноразово кредитними коштами.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович