22.02.2023 12:00
Просмотров: 689

Надійність та безпека техніки Manitou залежить від деталей

Будь-яка колісна техніка, особливо та, що експлуатується в складних умовах (нерівний рельєф, інтенсивні вібрації, високий рівень запиленості тощо), зношується, іноді через надмірні навантаження відбувається поламка певних вузлів. Хоча телескопічні навантажувачі Manitou досить добре захищені, кожен вузол цієї техніки має свій ресурс, а деякі деталі є швидкозношуваними та потребують регулярної заміни під час періодичних ТО.

Надійність та безпека техніки Manitou залежить від деталей

Для будь-якого виду ремонту потрібні запчастини до Маніту. Чимало запчастин до навантажувачів цього бренду можна замінити аналогами сторонніх виробників, але спеціалісти рекомендують використовувати оригінальні запчастини. Розвинута дилерська мережа виробника дозволяє знайти їх без проблем. Навіть якщо потрібної деталі немає в наявності на найближчому регіональному складі, можна замовити доставку в стислі терміни. А різниця в ціні між оригіналом та якісним аналогом не така суттєва, щоб варто було заощаджувати.

Чому варто використовувати оригінальні запчастини Manitou

Оригінальні запчастини Маніту розробляються у відповідності до технічних умов бренду, а вони досить суворі. У разі використання запчастин, не сертифікованих виробником, виникають різноманітні ризики:

  • тільки оригінальні запчастини є 100% сумісними;
  • техніка Маніту розрахована на інтенсивні навантаження, які повинні витримувати навіть дрібні деталі. Аналог може швидше вийти з ладу, знадобиться позачерговий ремонт, і економія обернеться збільшенням витрат;
  • продуктивність роботи техніки залежить від того, наскільки успішно виконує свої функції кожен вузол;
  • через можливість несподіваних поламок знижується надійність техніки та безпека оператора, а ці особливості є ключовими для техніки Маніту;
  • турбота про комфорт оператора – ще одна «фішка» навантажувачів та іншої техніки Manitou, а він напряму залежить від ергономічності конструкції. Елементи внутрішнього оснащення кабіни сторонніх виробників можуть виконувати ті самі функції, але бути значно менш зручними.

Найбільш затребувані види ремонту навантажувачів Manitou

Найбільш складним та відповідальним є обслуговування та ремонт таких вузлів телескопічних навантажувачів:

  • телескопічної стріли. Ремонт починається з демонтажу гідравлічних шлангів та кронштейнів. Накладки ковзання (подушки стріли) зношуються, їх потрібно регулювати чи міняти. Після заміни подушок протягом перших 50 мотогодин необхідне змащення кожні 10мотогодони, потім цей інтервал збільшується до 250 годин;
  • диференціалу. Цей вузол потребує регулярної заміни трансмісійної оливи, також потрібно міняти регулюючі прокладки, ця процедура вимагає повної розборки та є складовою технічного обслуговування. Під час ремонту можуть мінятись підшипники, зубчасті колеса;
  • двигуна. Навантажувачі Маніту комплектуються двигунами Перкінс, для їх ремонту необхідно шукати запчастини в окремому каталозі.

Найчастіше у навантажувачах Manitou міняються ремні генератора, компресора та різноманітні фільтри (повітряний, масляний, паливний, гідравлічний). В конструкції навантажувача є чимало прокладок, що теж потребують регулярної заміни. Досить інтенсивно зношуються шланги та троси. Оригінальні шланги Manitou розробляються для кожної лінійки навантажувачів окремо, проходять випробування на стійкість до протічок, здатність витримувати середні та пікові значення гідравлічного тиску, є міцними і в той же час досить гнучкими, щоб не перешкоджати руху вузлів. Шланги необхідно використовувати строго за призначенням, не перевищувати максимально допустимий тиск, уникати їх тертя між собою, контакту з металевими поверхнями, що призводить до інтенсивного зносу. Якщо з’явилися ознаки надмірного зносу гумового покриття, під ним відкрився шар металу, змінився колір (це може бути ознакою корозії металу, порушення властивостей гуми), шланг потрібно міняти негайно, такі пошкодження погрожують розривом. Ремонт навантажувачів Маніту краще доручати сертифікованим спеціалістам, що пройшли організоване виробником навчання.


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович