31.03.2021 07:45
Просмотров: 774

Нафтогаз і PGNiG разом шукатимуть газ у Західній Україні

Нафтогаз і PGNiG разом шукатимуть газ у Західній Україні

Група Нафтогаз продовжує залучати міжнародних партнерів із метою реалізації нафтогазового потенціалу України. Нафтогаз і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали меморандум про взаєморозуміння. Партнери спільно розглядатимуть можливість поєднання досвіду та ресурсів для реалізації низки проєктів, насамперед, у західному регіоні України, на кордоні з Польщею.

«За результатами спільної роботи уряду та Нафтогазу було отримано стратегічні активи, що дають змогу з впевненістю декларувати найбільший потенціал видобутку вуглеводнів серед країн Європи. Залучаючи міжнародних партнерів, ми пришвидшуємо темпи розкриття ресурсного потенціалу України. PGNiG – публічна компанія з високими стандартами, що відкрила низку великих родовищ в Європі. Зокрема, PGNiG має підтверджений успішний досвід відкриття родовищ і видобутку газу у Польщі – в регіоні, що межує з українською частиною Карпат. Водночас компанія має вдалі приклади розвитку газовидобувного бізнесу в інших країнах, включно з потужною присутністю у Норвегії. Я впевнений, ми зможемо досягти взаємовигідної синергії, що сприятиме реалізації стратегічної мети Нафтогазу – нарощуванню видобутку газу задля досягнення енергетичної незалежності України впродовж 10-ти років», – зазначив головний виконавчий директор Групи Нафтогаз Отто Ватерландер.

Першочерговий акцент Нафтогаз і PGNiG зроблять на вивченні можливостей для спільної розвідки нових площ у Західній Україні, що межують із польським кордоном. Зокрема, партнери допускають співпрацю на Берестянській ділянці, за якою Нафтогаз уклав угоду про розподіл продукції з урядом наприкінці 2020 року.

«Україна має найбільший ресурсний потенціал в Європі і, таким чином, є привабливою з точки зору нарощування потенціалу для таких компаній, як PGNiG. Ми особливо зацікавлені у розвитку видобутку газу в Західній Україні. Цей регіон межує з зоною нашої діяльності у Польщі, і наші дослідження свідчать про його перспективність. Нафтогаз багато років там працює й, безумовно, має значний досвід і володіє цінною геологічною інформацією. Ми раді нагоді спільної розробки нових родовищ Нафтогазу в цьому регіоні включно з розробкою Берестянської ділянки, за якою нещодавно було укладено угоду про розподіл продукції. Втім, нам також цікаві й інші можливості щодо розвідки та видобутку вуглеводнів і на інших ділянках неподалік кордону з Польщею. Така співпраця – це гарна можливість розвитку для обох компаній, а також для зміцнення енергетичної безпеки Східної Європи», – повідомив Роберт Перковський, віцепрезидент і головний виконавчий директор PGNiG SA.

Нагадаємо, що в межах стратегії розвитку ресурсної бази, затвердженої у 2020 році, Нафтогаз розпочав реалізацію стратегічних проєктів із нарощення ресурсної бази у межах Чорноморського шельфу, Юзівської площі, Карпатського регіону та нових ділянок, за якими було укладено угоди про розподіл продукції.

Довідка

Група Нафтогаз – це найбільша в Україні група компаній паливно-енергетичного комплексу й один із найбільших гравців на газовому ринку Центральної та Східної Європи. Група займається розробкою та розвідкою нафтових і газових родовищ, бурінням свердловин, забезпечує транспортування та зберігання газу й нафти і постачання природного газу споживачам.

У 2020 році Нафтогаз видобув 13,45 млрд м3 товарного газу, що становить 73% від загального об’єму газу, видобутого в Україні.

Група PGNiG є лідером на польському газовому ринку та налічує 25 000 співробітників по всьому світу. Група PGNiG працює у галузі розвідки та видобутку природного газу та сирої нафти, міжнародної торгівлі газом, продажу та розподілу газу та рідкого палива, а також виробництва тепла та електроенергії. Група PGNiG складається з понад 30 компаній, включаючи постачальників спеціалізованих геофізичних послуг, послуг із буріння та ремонту свердловин, що високо цінують на міжнародному ринку. Материнська компанія Групи, PGNiG SA, є однією з найбільших компаній, акції якої розміщено на Варшавській фондовій біржі.

Департамент з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України»

Источник: naftogaz.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович