31.08.2020 09:32
Просмотров: 995

Наглядова рада Ощадбанку підтверджує курс на продовження стратегічного партнерства з ЄБРР

Наглядова рада Ощадбанку підтверджує курс на продовження стратегічного партнерства з ЄБРР

Наглядова рада Ощадбанку вітає стратегічне партнерство, встановлене з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та спрямоване на подальше реформування Ощаду і його трансформацію у фінансово стійку та привабливу банківську установу. Саме такі цілі закріплено в Меморандумі про взаєморозуміння між Урядом України, ЄБРР і АТ «Ощадбанк» від 25.11.2016, підписання якого стало одним з перших кроків на шляху системної реформи державного банківського сектора України.

У партнерстві з ЄБРР і Міністерством фінансів України наглядова рада продовжить роботу над оновленням положень меморандуму та програми трансформації Ощадбанку, а також над опрацюванням конкретних шляхів і механізмів входження ЄБРР до числа інвесторів банку.

Наразі, окрім того, що ЄБРР підтримує ряд програм технічної допомоги, що надається банку, сторони співпрацюють в рамках угоди про участь в програмі сприяння розвитку торгівлі ЄБРР.

«Наглядова рада висловлює подяку ЄБРР за технічну, консультативну та іншу допомогу, надану Ощадбанку в процесі його трансформації. Банк  пройшов масштабне реформування. Ми не зупиняємось на досягнутому і продовжуємо наступний етап трансформації за підтримки ЄБРР та Міністерства фінансів України. Банк продовжує реалізацію стратегії, яка в підсумку має на меті його приватизацію. Наразі ми працюємо над її оновленням, враховуючи виклики сьогодення», – зазначила Байба Апін, голова наглядової ради Ощадбанку.

«Вітаю наміри наглядової ради продовжити реформування Ощадбанку. Стратегія створювалась чи не в найскладніший для банку 2014 рік. Ощад першим з банків державного сектора впровадив і розпочав діяти в рамках стратегії, перший етап якої реалізовано протягом 2015-2017 років. За шість років команда банку провела титанічну роботу з модернізації, перетворення монстра часів СРСР з найстарішою мережею установ на сучасний універсальний банк з абсолютно новою бізнес-моделлю. Ми диверсифікували кредитний портфель, успішно запустили онлайн-платформу Ощад 24/7, якою користуються понад 4 млн клієнтів, та новий напрям роботи з мікро-, малим та середнім бізнесом. Наразі триває другий етап стратегічної трансформації, розрахований до 2022 року. Впевнений, що нова команда успішно продовжить роботу з модернізації, адже цілі та завдання поставлено амбітні», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Ліцензія НБУ № 148 від 05.10.2011 р.
Прес-служба Ощадбанку

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Ощадбанк

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович