19.04.2021 10:03
Просмотров: 888

НАСА обрала ракету Ілона Маска для відправки американців на Місяць

НАСА обрала ракету Ілона Маска для відправки американців на Місяць

Американський винахідник і мільярдер Ілон Маск виграв контракт на створення космічного судна для доставки астронавтів на Місяць.

В американській космічній агенції кажуть, що політ може відбутись вже у 2024 році. НАСА заплатить Маску 3 млрд доларів за підготовку ракети до повернення американців на Місяць - вперше з 1972 року. Американські астронавти - єдині в історії, хто побував на Місяці.

НАСА обрала ракету Ілона Маска для відправки американців на Місяць

Художня ілюстрація. НАСА хоче повернутися на Місяць вже в цьому десятилітті, але цього разу планує там залишитися

Маск обійшов у фіналі конкурсу Джеффа Безоса з його компанією Blue Origin та компанію Dynetics.

Компанія Ілона Маска SpaceX давно працює над двома версіями корабля Starship для польотів і на Марс, і на Місяць. Прототип зараз проходить випробування на полігоні в містечку Бока-Чика на півдні Техасу.

Грандіозний проєкт Маска для польотів на Марс і на Місяць покликаний відкрити нову сторінку в історії космічних польотів. Starship - це багаторазова транспортна система, виводити судно у космос буде найбільша в історії ракета-носій Super Heavy, оснащена 28 двигунами Raptor, що працюють на метані.

"Вперше за 50 років нога людини ступить на поверхню Місяця. Це знаменна подія в історії освоєння космосу", - сказала директорка місячної програми НАСА.

SpaceX разом з НАСА продовжать випробування багаторазового судна Starship - перший політ буде безпілотним, другий - з астронавтами.

Минулого року SpaceX здійснила перший в історії приватний пілотований запуск в космос, космічний корабель Dragon відправив на МКС двох американських астронавтів.

Источник: bbc.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: космос, США

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович