28.03.2020 11:45
Просмотров: 1117

НАЗК завершило перевірку щодо поїздки 21 народного депутата в Давос

НАЗК завершило перевірку щодо поїздки 21 народного депутата в Давос

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку щодо відвідання «Українського сніданку у Давосі» в січні 2020 року 21 народним депутатом.

Як встановило Національне агентство, деякі народні депутати оформили відрядження для участі у заході «Український сніданок у Давосі» за запрошенням благодійної організації «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива» та Фонду родини Богдана Гаврилишина. Вказані організації на правах приймаючої сторони забезпечили участь 21 народного депутата. Зокрема проїзд та проживання учасників.

Зазначені послуги не надавались народним депутатам як подарунки, а були використані ними у зв’язку з участю у заході в межах службового відрядження.

З огляду на викладене в діях народних депутатів, які відвідали під час відрядження «Український сніданок у Давосі», відсутнє порушення статті 23 Закону України «Про запобігання корупції».

Разом з тим заходи, пов’язані зі щорічною зустріччю Всесвітнього економічного форуму, загалом відвідали більше 30 народних депутатів. Наразі Національне агентство продовжує вивчати обставини поїздки у Давос інших народних обранців.

Так, троє народних депутатів не оформлювали службове відрядження для участі у форумі. Національне агентство очікує їхніх пояснень та підтвердних документів щодо того, на яких підставах та за рахунок яких коштів вони відвідали зустрічі Всесвітнього економічного форуму.

Двоє народних депутатів у заявах щодо оформлення відрядження для участі в заході «Український сніданок у Давосі» повідомили Голову Верховної Ради України, що витрати на відрядження бере на себе Фонд Віктора Пінчука. Водночас на запит Національного агентства вказаний фонд не підтвердив відповідних витрат в інтересах зазначених депутатів. Зараз Національне агентство очікує пояснень цих депутатів щодо джерел фінансування їхньої поїздки до Швейцарської Конфедерації.

Національне агентство також встановило, що частина розпоряджень щодо відрядження народних депутатів України була видана уже після їхньої поїздки у Давос.

Щоб з’ясувати причини несвоєчасного оформлення відряджень окремим народним депутатам, Національне агентство звернулось за відповідними роз’ясненнями до апарату Верховної Ради України. Однак посадові особи апарату не надали запитувану інформацію у визначений законом строк. За цим фактом розпочато перевірку щодо невиконання законних вимог Національного агентства та вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 188-46 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, дані щодо можливих порушень окремими народними депутатами України обмежень щодо одержання подарунків, встановлених у статті 23 Закону України «Про запобігання корупції», були оприлюднені у ЗМІ, а також у повідомленнях двох народних депутатів України.

Источник: nazk.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович