06.12.2021 08:51
Просмотров: 842

“Нова Пошта” роботизує усі сортувальні центри компанії (ФОТО)

“Нова Пошта” роботизує усі сортувальні центри компанії (ФОТО)

“Нова Пошта” повідомила, що на цей час на 20 сортувальних центрах компанії вже роботизовані зони вантажних та дрібних відправлень і до кінця року роботи почнуться ще на 10 об’єктах.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на ЦТС.

Залежно від ваги посилки компанія використовує різні види роботів. На зонах сортування дрібних відправлень (до 2 кг) використовується робот-train, що складається із двох секцій.

“Це власна розробка компанії та виробника SBR, аналогів якої немає в Україні”, – йдеться у повідомленні “Нової Пошти”.

“Нова Пошта” роботизує усі сортувальні центри компанії (ФОТО)

Працівник викладає посилку на робота, який відвозить її до сканера і переміщає в бокс, який відповідає за певний географічний напрямок.

Працюють роботи на спеціальній платформі з монорейкою, яка одночасно слугує їх зарядкою. Використання таких роботів дозволило збільшити продуктивність сортування дрібних посилок у 2 рази. Наразі працюють 272 таких роботи.

“Нова Пошта” роботизує усі сортувальні центри компанії (ФОТО)

Для сортування відправлень до 30 кг використовують роботи-піруети української компанії Deus Robots. Таку назву вони отримали, бо можуть обертатися навколо своєї осі. Зі стрічки вивантаження посилка потрапляє на робота. Далі він під’їжджає для сканування посилки, а потім викладає її на роликовий конвеєр, з якого відправлення потрапляє безпосередньо в спеціальну сумку для доставлення. Завдяки їхній швидкості та маневреності, такі роботи можуть працювати на різних ділянках сортування.

“Нова Пошта” роботизує усі сортувальні центри компанії (ФОТО)

Крім того, “Нова Пошта” продовжує покращувати роботизацію вантажних терміналів. У листопаді у Дніпрі відкрився термінал із повністю роботизованою зоною вантажних відправлень. 50 робовізків, виробництва SBR, переміщують вантажі всередині терміналу із зони вивантаження в зону завантаження. Вони пересуваються магнітною стрічкою і можуть перевозити одночасно на собі до 300 кг і 1000 кг тягнути за собою. На добу такі робовізки здатні перевезти до 5000 вантажів, що підвищує продуктивність терміналу на 30%. Загалом компанія використовує на різних вантажних терміналах вже 180 роботів.

“Роботизація сортувальних терміналів дозволяє збільшувати продуктивність без додаткових навантажень на співробітників. Крім того, автоматизуючи процеси, ми досягаємо більшої точності у сортуванні посилок, адже зменшення впливу людського фактора дозволяє уникнути можливих помилок”, – повідомив директор з розвитку “Нової Пошти” Олексій Тараненко.

Зазначається, що роботи вже працюють у депо Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Борисполя, Мелітополя, Покровська, Новомосковська, Старобільська, Коростеня, Стрия, Самбора, Ковеля та Стоянки.

У планах компанії – створити повністю роботизований сортувальний центр.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    931
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович