07.02.2020 06:21
Просмотров: 946

Новий закон про банки дасть можливість Коломойському отримати компенсацію за "Приватбанк"

Новий закон про банки дасть можливість Коломойському отримати компенсацію за Приватбанк

Новий проєкт вносить зміни лише до двох законів "Про банки і банківську діяльність" та "Про систему гарантування вкладів фізосіб"

Початковий проєкт закону "Про банки і банківську діяльність" та "Про систему гарантування вкладів фізосіб", який був внесений 11 грудня 2019 року, зазнав сильних змін. Передбачається винесення на голосування Верховної Ради абсолютно нового документа, що включає компромісний варіант із колишніми власниками, зокрема, "ПриватБанку" Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Про це повідомляє "НВ Бізнес".

Обсяг нової версії проєкту закону 2571 лише шість сторінок. Проєкт внесений Данилом Гетьманцевим та іншими депутатами підопічного йому комітету ВР.

Новий проєкт вносить зміни лише до двох законів "Про банки і банківську діяльність" та "Про систему гарантування вкладів фізосіб" у статті 79 і 54 відповідно, щодо оскарження рішень.

У разі визнання незаконним і скасування рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку, про затвердження пропозиції НБУ про участь держави у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, власники банку на момент прийняття такого рішення НБУ мають право на отримання компенсації.

Як повідомляв 5.UA, судовий процес "ПриватБанку" у Лондоні стосується незаконного привласнення 1,9 млрд доларів США за допомогою шести компаній (три зареєстровано у Великій Британії, і три – на Британських Віргінських островах). Банк прагне повернути ці кошти в повному обсязі, включно з відсотками, що нараховуються за ставкою приблизно пів мільйона доларів США на день.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович