31.05.2019 09:38
Просмотров: 979

Ощадбанк отримав незалежну наглядову раду

Ощадбанк отримав незалежну наглядову раду 22 травня відповідно до статті 7 Закону України «Про банки і банківську діяльність» Постановою Кабінету Міністрів України призначено членів наглядової ради Ощадбанку.

Незалежні члени наглядової ради: Шевкі Аджунер, Байба Апін, Пітер Бріггс, Міхаель Вайнштейн, Олексій Грінченко, Олексій Резніков.

Представник держави від Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності – Дмитро Власов.

Представник держави від Кабінету Міністрів України – Даніель Білак.

Призначення незалежних наглядових рад держбанків є фундаментальною інституційною реформою, яка свідчить про послідовність держави в реалізації прийнятої стратегії реформування держбанківського сектора. Для Ощадбанку це ще й обов’язкова умова подальшого співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку.

«Менеджмент банку разом із міністерством фінансів та нашими європейськими партнерами працює над тим, щоб Ощадбанк став комерціалізованим, готовим до відкритої конкуренції, щоб його корпоративне управління відповідало кращим світовим практикам, – відзначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку. – Персональне завдання для кожного з членів правління і в першу чергу для мене – забезпечити максимально швидке та глибоке залучення нового складу наглядової ради в проблематику банку з метою актуалізації стратегії та виконання її завдань. Маємо десятки проектів та ініціатив, для реалізації яких важливе як корпоративне управління, яке ґрунтується на кращих світових практиках, так і послідовність дій команди і курсу, які змінили і розвивають банк».

Особливу увагу з боку акціонера банку в особі Міністерства фінансів України було приділено прозорості відбору кандидатів із залученням провідних кадрових агенцій, які в свою чергу обирались за участю міжнародних організацій. Переможців за результатами співбесід та їх оцінки відповідно до встановлених критеріїв визначала конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники від профільного Комітету ВРУ, Президента, КМУ.

Вперше в історії більшість в наглядових радах держбанків буде представлено незалежними директорами. Очолювати наглядову раду також буде один з незалежних директорів. Обрання незалежної наглядової ради сприятиме пришвидшенню імплементації затвердженої стратегії розвитку, підвищенню ефективності управління ризиками, наслідком чого стане збільшення прибутковості і привабливості Ощадбанку для інвесторів. 

Прес-служба Ощадбанку

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Ощадбанк

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович