26.05.2017 09:30
Просмотров: 1103

Ощадбанк розпочав впровадження IT-проекту «UnitedData/Об’єднані дані»

Ощадбанк розпочав впровадження IT-проекту «UnitedData/Об’єднані дані» Ощадбанк розпочав впровадження одного з наймасштабніших і стратегічно важливих ІТ-проектів - «UnitedData/Об’єднані дані». Проект UDa забезпечить консолідацію інформації по 24-х регіональних управліннях банку в єдину централізовану систему. Проект передбачає кардинальне оновлення ключового програмного забезпечення, централізацію його технічної архітектури та створює передумови для якісного та швидкого обслуговування клієнтів у будь-якому відділенні Ощадбанку по всій країні.

Мета проекту - створити єдину ІТ-інфраструктуру Ощадбанку, звести всю клієнтську інформацію в єдиному інформаційному просторі. Продукт, який запроваджується, - BARS MMFO - здійснюватиме поглиблену аналітику, виявлятиме потреби клієнта, надаватиме актуальні пропозиції та забезпечить обслуговування по всіх чинних продуктах (кредитах, депозитах, картках та інших) у будь-якому відділенні банку незалежно від того, де відкривались рахунки та куди звернувся клієнт.

Зважаючи на те, що історично Ощадбанк складався з регіональних управлінь, кожне з яких має масштаб «великого банку» - близько 200 відділень, 5 000 співробітників, значний обсяг клієнтських операцій щодня та колосальні обсяги даних, - міграція проводиться поступово. Кожне з регіональних управлінь буде послідовно переведено на нову систему за відповідним графіком.

Робота над проектом UDa розпочалась в середині 2015 року. Наразі проведено функціональне тестування всіх модулів системи та успішно пройдено перші етапи міграції даних клієнтів центрального офісу та одного з регіонів. Клієнти, чиї дані було перенесено, були заздалегідь попереджені про нетривале обмеження функціоналу і, сподіваємось, незручностей не відчули.

26 травня настає наступний етап – міграції регіональних управлінь - переносу даних клієнтів Головного управління м. Києва та Київської області. Значний обсяг робіт для мінімізації незручностей буде проведено у вихідні дні. Про всі кроки банк буде заздалегідь попереджати клієнтів на офіційному сайті та ФБ-сторінці, в оголошеннях у відділеннях, в SMS-повідомленнях.

Відповідно до графіка за місяць після впровадження проекту в Головному управлінні м. Києва та Київської області та аналізу роботи нової системи продовжиться переведення інших обласних управлінь, про що ми обов’язково повідомлятимемо.

Команда спеціалістів Ощадбанку «Штаб UDa» працює в режимі 24/7, відслідковує та оперативно виправляє найменші затримки в роботі системи. Ми доклали максимум зусиль, щоб клієнти не відчули жодних незручностей під час міграції баз даних!

«До сьогодні, успішно конкуруючи з провідними комерційними банками, Ощадбанк працював із застарілою децентралізованою балансовою моделлю. Кожне регіональне управління мало свій МФО, свій баланс і свою варіацію програмного забезпечення. Основою такого функціонування був програмний комплекс BARS Millennium, який в рамках нового проекту буде замінено на принципово нову систему BARS MMFO. Проект UnitedData для банку - без перебільшення доленосний. По суті ми закладаємо новий єдиний фундамент. Це створить базу для обслуговування клієнтів у «єдиному вікні». Це новий рівень обслуговування, до якого ми прагнемо», - наголосив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Для вирішення такого глобального завдання було створено об'єднану команду найкращих фахівців операційної вертикалі банку: бек-офісу, департаменту бухгалтерського обліку, ІТ, експертів з захисту інформації та інших. Партнером банку у впровадженні проекту є авторитетна міжнародна компанія Deloitte, яка провела початковий детальний і неупереджений аналіз особливостей експлуатації системи BARS Millennium та взяла на себе функцію управління та координацію проекту. Розробкою та впровадженням програмного забезпечення займається професійна українська ІТ-компанія UNITY-BARS. При розробці UDa команда UNITY-BARS використовує сучасні архітектурні рішення та технології, які забезпечують обробку надвеликих обсягів даних у режимі on-line. Компанії Deloitte та UNITY-BARS мають успішний досвід реалізації багатьох банківських проектів.

Перепрошуємо за можливі незручності - ми перебудовуємо найстаріший в країні держбанк!

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Ощадбанк

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович