23.10.2019 08:07
Просмотров: 1011

Парламентарі хочуть запровадити штрафи для нелегальних диспетчерських таксі

Парламентарі хочуть запровадити штрафи для нелегальних диспетчерських таксі

У Раді пропонують ввести багатотисячні штрафи для нелегальних диспетчерських таксі. Допис щодо ідеї нового законопроєкту опублікував у соцмережі помічник одного з нардепів Дмитро Михайленко.

Він вважає, що в Україні диспетчерські повинні бути податковими агентами, а таксисти – підприємцями першої, другої або третьої групи. Усе залежить від того, працює водій постійно чи тільки іноді підробляє. Мовляв, диспетчерська повинна мати ліцензію, а тарифи повинні затверджувати на регіональному рівні.

Дмитро Михайленко, помічник народного депутата

Диспетчерська – юридична особа, яка веде діяльність і сплачує податки в цій країні, передає замовлення тільки легальним перевізникам, перевіряє в них документи, збирає дані про автомобілі та водіїв. Штраф за незаконне посередництво – 30 тисяч доларів.

Віктор таксує вже тридцять три роки. З ініціативою парламентарів чоловік не згоден. Пояснює: працювати з диспетчерськими службами невигідно, аджЕ їхні тарифи занизькі.

Віктор, таксист

Водителей просто загнали в кабалу. Налоги большие, соответственно, запчасти растут, все растет. Службы такие как: Uber, Bolt, Яндекс – непонятно, за что люди работают. Я понимаю, что от безысходности, но это не выход из положения.

Сергій Старцев, голова асоціації диспетчерських служб таксі України

Перевозки транспортные – это достаточно опасный вид деятельности за которым должен быть и государственный контроль.

Голова асоціації диспетчерських служб таксі України із пропонуємими змінами погоджується. Але зазначає: які умови будуть прописані в законопроєкті – ще невідомо.

Сергій Старцев, голова асоціації диспетчерських служб таксі України

В данном случае нам нужен порядок. Клиент должен понимать, что у него есть безопасность. Государство должно понимать, что ему платятся налоги, хоть и небольшие, но они платятся, с больших начинать налогов бессмысленно. Водителю работать в этой ситуации тоже необходимо более-менее по каким-то правилам, а не так – “хочу или не хочу”.

Помічник нардепа акцентує увагу, що заявлена система оподаткування вже працює в Польщі. Але поки що профільний комітет Ради не розглядає жодних законопроєктів щодо таксистів.

Источник: objectiv.tv

Автор: Вікторія Яковенко, Юрій Чорнобук

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: рада

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович